Rehber Modern Hava Savunma Sistemleri

S400 yüzünden Patriot ve F35 paketi red yedi, S400'ü kime karşı kullanacaksın orta doğu'da?

Bu uçağı bıraktılar ya! Ne diyeceğimi bilmiyorum zaten bize çok ucuza gelecekti, bu alsak S400'e gerek bile kalmayabilirdi.
Ama bu uçak elbet bize gelecek 7 sene içinde yani umarım gelir, alabileceğimiz tek gerçek 5.nesil uçak.

O kısmı da var ama bir bakarsın "bizim uçaklarla sınır ötesindeki paralı örgütlere operasyon düzenleyemezsin" derler, belli olmaz.

Strela'nın 9M333 füzesinde IRCCM var ayrıca sensörü 3 kanallı ve photocontrast modu var, 1.5 mach civarında çıkış yapıyor ve menzili içerisinde flare ile atlatılması çok zor.

Zaten hava savunma sistemlerini imha etme görevlerinde çok yüksek hızlı anti radyasyon füzeleri kullanılıyor ve mantık radarları uyandırıp füzelerin ateşlenmesi ve sonrasında da kaçma manevrası uygulanması oluyor. Füzeler sistem tarafından intercept edilebilir elbette.

Zaten mobil SAM sistemleri helikopter avlamak için idealdir, yani radarlar kapalı konumda saklanabilirler ve görüş yoksa; istihbarat da yoksa hiçbir helikopter RWR uyarısı almaz. Bu da nadir bir durumdur, sürpriz olur yani.

Büyük emek var hocami güzel makale olmuş ellerine sağlık

Galiba bizdeki en iyisi şu an S400 doğru mudur?
Doğrudur ama S400'ün özellikleri kağıt üstünde değerlendirilmemeli. Mantıken bu füzeler 400 km'ye ateşlenebilir ama %5 oranla vururlarsa iyi.

Ayrıca bu kadar menzile sahip bir ihraç sisteme ihtiyaç var mı, tartışılır. Kendimiz zaten 150 ve üstü menzilde füze ve platform üretiyoruz hem de AESA ile güç alıyor olacak.

Balistik füzeleri engellemek için şu an çalışmalar sürüyor ama Block 2 ve Block 3 modelleri bence S400'den bile başarılı olacaktır; bizim coğrafya için.

Bu sistemler yüzünden F-35 projesinden çıkarıldık. S400'lerin Ukrayna'da bazı saldırıları engelleyemediği gerçeği de var, bir de 330 milyon dolarlık AWACAS'ı kendi IFF sistemleri yüzüne S400'lerle vurmaları gibi bir durum da var

S400 yüzünden Patriot ve F35 paketi red yedi, S400'ü kime karşı kullanacaksın Orta Doğu'da?
Ancak Iran'a karşı kullanabiliriz.

Kaan tamamen hazır olduğunda almayabiliriz ama Türkiye projeye tekrar girecektir diye umuyorum ben de. Sadece biz de bir yükleniciydik ve üretim işindeydik.

Yarın bir gün Yunanistan, Polonya ıvır zıvır uçaklarını tamir ettirmek istediğinde Türkiye'ye geleceklerdi. Yedek parçadan ondan bundan katıyla çıkaracaktık parasını...

O kısmı da var ama bir bakarsın "bizim uçaklarla sınır ötesindeki paralı örgütlere operasyon düzenleyemezsin" derler, belli olmaz.
Öyle bir söz hakları olmaz. Zaten Kaan tamamen hazır olduğunda havadan karaya çok yetenekli bir uçak olacak. F-35'leri kullanmayız olur biter.

Şöyle ki, zamanında biz kullanılmış A-10'ları bile reddetmiştik. Onlar harbi çok kötü durumdaydı. Gürcistan kendi modernizeli ve NATO'ya uygun Su-25'lerini teklif etti, bir şey demedik. Ruslar Su-35'in export versiyonunu teklif ediyor. Yani bir ton seçenek var da şu an Kaan'dan devam.

Son düzenleme:

O aşılırdı, F4 ve F16 içinde demişlerdi, zaten PKK'ya F35 biraz fazla kaçardı.

S400 işi acaleye geldi, Yunanistan da S300 var ama F35 alacak, ABD 7'ye 10 sözünü tutmuyor zaten hiç tutmadı ama neyse.

Hükümetin en büyük hatalarından biri bence bu kriz.
Yunanistan deyince bize Mirage ile lock atmışlardı, biz de geçen senelerde atmıştık ama niye aklıma geldi bilmiyorum.

Aslında F-18 alabilseydik zamanında güzel olurdu.

S400 işi acaleye geldi, Yunanistan da S300 var ama F35 alacak, ABD 7'ye 10 sözünü tutmuyor zaten hiç tutmadı ama neyse.
Yunanistan'ın S300 olayı, bizim yaşadığımız S400 olayına göre farklı 2 konu. O savunma sistemini doğrudan almadılar. Kıbrıs Rum Yönetimi satın aldı ve Türkiye tepki gösterince Yunanistana gitti(kabaca anlattım aslında daha uzun bir konu). Çok sancılı bir süreçti. O olayla S400 gerilimini karıştırmamak gerekli.

Teşekkürler hocam, böyle olduğunu bilmiyordum.

İfadeler: 62
Hocam istediğimiz kadar modernize edelim, hava kuvvetleri olarak üstünlük sağlayamazsak çok feci kayıplar veririz ve büyük ihtimalle Yunanistan bizi muharebede yener ve bu Türkiye'yi çok küçük düşürür itibarını sıfırlar. 1921'den beri tek mağlubiyet almamışız, Ortadoğu'da 100 senedir yenilmeyen tek orduyuz ama ordumuza yeni uçaklar ve tanklar almamız lazım. Yunanistan F-35'leri alırsa bizi perişan eder.

Yunanistan'ın F-35'leri tehdit olabilmesi için öncelikle filo seviyesine ulaşması lazım. Eldeki modernize edilmiş M60 tanklarımız da Suriye'de Leopardlardan daha başarılı senaryolar gösterdiler. O dönem 4chan'da 2 ATGM ile vurulmasına ragmen operasyona devam eden M60'mız popüler olmuştu.

İrtibar konusu bence yerlerde. İki ülke içinde geçerli bu. İki ülke maddi olarak birilerine muhtaç. Onu bir geçin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…