Monitör göz kırpıyor

Makaleler
104
Yer
İstanbul
Evet arkadaşlar, RX 9070 XT taktığımdan beri başıma gelmeyen cenabetlik kalmadı.

Geçen gün sistemi açtığımda monitörde inanılmaz bir OLED piksel izi vardı. Açtığım pencereler grimsi gözüküyor, görüntüde de bariz banding vardı, yani renk geçişleri yumuşak değil, keskindi. Sanki monitörü 6 Bit'e almışsınız gibi.

Monitörü kullanmaya başladığımdan beri tek bir kez bile piksel temizleme yapmamıştım ama bu çok garip bir şeydi. Bir günde monitör yanamazdı ya. Başka bir şey vardı.

Korkudan ilk olarak OLED Care altından piksel temizleme çalıştırdım. Biraz düzeldi ama hala masaüstü simgelerini seçebiliyordum.

Sonrasında bilgisayarı yeniden başlattım ve sorun tamamen ortadan kayboldu... taa ki yeni bir sorun baş gösterene dek!

Evet, yeni sorunum monitörün göz kırpması. Bunu tam olarak Cyberpunk Glicth gibi düşünebilirsiniz. Aşağıdaki GIF'in çok çok daha minimal ve çok daha kısa süren bir sürümü. Milisaniyelik bir kayma.

https://giphy.com/FxvwjCXc6CSrK
Sorun monitör kaynaklı diye düşünüyorum ama yine de bir gelişme olursa haber edeceğim.

Monitör modeli: ASUS ROG XG27AQDMG

Aynı kartla böyle bir sorun yaşamadım. Ancak göz kırpma muhabbeti bende de ara sıra oluyor. Uygulamaların çözünürlüğü ve yenileme hızı masaüstü ayarıyla uyuşmayınca yapıyor sanırım. Bir de abi sen sanırım direkt DDU ile kullanmaya başlamışsın bence bir formatla attan inip eşeğe bindin sonuç olarak kendine gelsin makine.

8 ay önce birebir aynı sorunu yaşayan birini buldum. DisplayPort'u değiştirip monitörü resetleyerek çözdüm diyor ama monitörde tek DisplayPort var. Ne dediğini anlamadım

Neyse, kabloyu çıkartıp takacağım ve monitörü resetleyeceğim.

Bir başkası da arkadaki RGB'yi kapatmanın fayda ettiğini söylemiş. Kapatalım bakalım.

Bir firma nasıl oluyor da müthiş işlemci üretirken çöp ekran kartı üretiyor hayret ediyorum... Çevremdekilere bunu söylediğim zaman linçliyor.

Bir firma nasıl oluyor da müthiş işlemci üretirken çöp ekran kartı üretiyor hayret ediyorum... Çevremdekiler bunu söylediğim zaman linçliyor.
Sorun ekran kartı kaynaklı olmayabilir. Gelişmeleri paylaşacağım.

Ben ofiste modlu 9070'i bayağı bir kullanmıştım ve hiç bir sorun yaşamamıştım. Ünitenin kendisi sorunlu olmasın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…