cansux

Becerikli
ASUS TUF Gaming VG27AQML1A 27" 1 ms 2K Pivot IPS 260 Hz.

Bu monitörü kullanıyorum, normalde 240 Hz fakat panelden 260 Hz yapılabiliyor OC ile.

240 Hz mi kullanmalıyım yoksa 260 Hz mi? Bazı yerlerde monitörün ömrünü kısaltacağı ya da görüntülerde bozulma, kalite düşüşü gibi şeylere neden olabileceği yazıyor.

ASUS TUF Gaming VG27AQML1A 27" 1 ms 2K Pivot IPS 260 Hz.

Bu monitörü kullanıyorum, normalde 240 Hz fakat panelden 260 Hz yapılabiliyor OC ile.

240 Hz mi kullanmalıyım yoksa 260 Hz mi? Bazı yerlerde monitörün ömrünü kısaltacağı ya da görüntülerde bozulma, kalite düşüşü gibi şeylere neden olabileceği yazıyor.
VG27AQML1A modelinde 260 Hz zaten üreticinin sunduğu bir OC modu, bir sorun olma ihtimali düşük.
240 Hz ile 260 Hz arasındaki fark yaklaşık 0.3 ms civarında uğraşmaya bile değmez.

Ayrıca 240 Hz kullanımının avantajı da var 24 30 ve 60 FPS videolar 240’a tam bölünebildiği için daha akıcı ve düzgün görünür 30×8=240. 260 Hz’de bu senkron olmadığı için aynı akıcılık elde edemezsin.

Bende de ASUS bir monitör mevcut, 270 Hz overclock oluyor. Görüntü kalitesinde bir sorun olmaz. Ben yaşamadım; ancak son zamanlarda masaüstündeyken ekranın üst kısmında yatay şekilde kırmızı renkle yırtılmalar yaşıyordum. Daha önceden olmuyordu, neden son zamanlarda oldu, bir fikrim yok. Overclock kapatınca düzeldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Görüntü kalitesi düşmez ancak modele bağlı olarak ghosting olabilir; genellikle native kullanmak monitörler için en idealdir.

20 Hz artıyor ama ortalamada 3 ms tepkime süresi de artıyor yani pek bir esprisi kalmıyor genelde.
Belki istisnalar vardır.

Son düzenleyen: Moderatör: