ASUS TUF VG249Q3A markalı monitörüm 1-2 hafta önce panel arızası vermişti ve servise göndermiştim. LCD paneli değişti ve bugün elime ulaştı, kısa bir süre kullandıktan sonra siyah küçük mavi piksel gözüme çarptı. 1-2 saat jscreen üzerinden düzeltmeye çalıştım, olmadı. Elim ile hafifce okşadım, yine olmadı. Başka bir çözüm yolu var mıdır bunun? Sizce piksel yanığı mı sıkışmış piksel mi?
Sıkışmış pixel sorununu düzeltmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:
1.
Baskı Uygulama:
- Yumuşak bir bez veya parmak uçlarınızı kullanarak sıkışmış pikselin üzerine nazikçe baskı uygulayın. Çok fazla kuvvetten kaçının.
2.
Pikselleri Hızlandırma Programları:
- Üçüncü parti "pixel fixing" yazılımlarını kullanarak sıkışmış pikselleri tespit ve düzeltme işlemi yapabilirsiniz. JScreenFix gibi programlar, ekranınızda hızlı ve döngüsel renk değişimi yaparak sıkışmış piksellerin düzelmesine yardımcı olabilir.
3.
Sürekli Renk Değiştirme:
- Beyaz, kırmızı, yeşil ve mavi tam ekran renk döngüsü oynatın. Bunu en az 10-20 dakika süreyle yapın.
4.
Ekranı Yeniden Başlatma:
- Eğer monitörün paneli hala sorun çıkartıyorsa, monitörü kapatıp birkaç dakika bekledikten sonra açmayı deneyin.
5.
Farklı Çözünürlüklerde Deneme:
- Farklı çözünürlüklerde monitörü denemek, bazen sıkışmış piksel sorununu çözebilir.
Eğer yukarıdaki yöntemler işe yaramazsa, monitörün panelinde bir alan destek sorunuyla karşılaşmış olabilirsiniz. Böyle bir durumda, ürünü aldığınız yere veya servise başvurmanızı öneririm.