Monitörü kapattıktan sonra bilgisayar yeniden başlıyor ve 0x0000009F hatası veriyor

kaanvxz 1

Çalışkan
Yaşadığım sorun:

Dün gece monitörü kapattıktan 15-20 saniye sonra anakarttaki speaker'dan, bilgisayar ilk açıldığında gelen sese benzer şekilde, iki kez "dıt" sesi geldi ve bilgisayar kendi kendine yeniden başladı.

Güncel bir mavi ekran hatası almadım ve Olay Görüntüleyicisi'nde bu saate ait herhangi bir hata kaydı yok.

Geçmiş hata kayıtları (nisan ayı):

Olay Görüntüleyicisi'ni incelerken nisan ayından kalma tek bir hata dikkatimi çekti: 0x0000009F (DRIVER_POWER_STATE_FAILURE). Minidump klasörüm şu an boş.

Gemini bu kodun önemsiz olduğunu söyledi. Bence sonuçta mavi ekran, mavi ekrandır. Yani sistem uyku veya düşük güç moduna geçerken ekran kartı (RTX 4060) veya USB sürücülerinin yanıt vermemesinden kaynaklı bir güç yönetimi kilitlenmesi olduğunu söyledi.

Ancak o tarihten beri aylardır hiçbir mavi ekran veya benzeri bir sorun yaşamadım. Tek sorunum, dün gece monitörü kapattıktan sonra yaşanan bu kendi kendine yeniden başlatma olayıydı.

Bu arada belirtmeliyim ki mecburiyetten Windows'un kurulu olduğu diskte yalnızca 17 GB boş alanım var. Gemini bununla alakalı olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söylüyor. Muhtemelen eskiden aldığım o mavi ekranda depolamamda daha fazla boş alan vardı.

Sistem özellikleri:

• Anakart: H610M
• İşlemci: Intel Core i5-12400F
• Ekran kartı: RTX 4060
• İşletim sistemi: Windows 11 Pro

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…