Monitörüme yağ fışkırdı, zarar verir mi?

Beyza

Tanınmış Üye
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
Merhaba, monitörüme silikon bazlı süspansiyon yağı fışkırdı. Hemen silmeye çalıştım ama silene kadar aşağı doğru süzüldü aktı. Önlem amaçlı monitörü kapattım yan monitörü kullanıyorum, ikinci görselde göreceğiniz alt kısımdan içeri doğru gitmiş olabileceğinden şüpheleniyorum, almam gereken bir önlem var mı? En zararsız nasıl çözebilirim?
Monitörüm: AOC 27'' C27G1 144Hz 1MS Freesync Curved VA
1705485741487.jpeg
1705485751432.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, monitörüme silikon bazlı süspansiyon yağı fışkırdı. Hemen silmeye çalıştım ama silene kadar aşağı doğru süzüldü aktı. Önlem amaçlı monitörü kapattım yan monitörü kullanıyorum, ikinci görselde göreceğiniz alt kısımdan içeri doğru gitmiş olabileceğinden şüpheleniyorum, almam gereken bir önlem var mı? En zararsız nasıl çözebilirim?
Monitörüm: AOC 27'' C27G1 144Hz 1MS Freesync Curved VA
Eki Görüntüle 11055Eki Görüntüle 11056
Merhaba, gözlük bezi ve gözlük temizleme sıvısı veya kolonya ile yavaşça temizleyin.

Çerçevenin altından sıvının akıp zarar verebileceği bir durum söz konusu değil, endişe etmeyin. Monitörünüzün anakartı arka kısmında ve ortasına gömülü şekilde. Eğer varsa gözlük temizleme spreyi ve mendili ile dikkatlice temizleyin. Umarım ekranda leke kalmaz, geçmiş olsun.

Alt taraftan içine sızmadıysa, hemen sildiysen bir şey olmaz. Ama içinde bulanık bir görüntü oluşursa ilerleyen zamanlarda, iç katmanlara yağ geçmiştir. Pek bir şey yapamazsın. Anca açıp içindeki katmanları temizlemen gerekir ama zor bir işlem.

Bu sanırım yağ fışkırması sebebiyle konusu açıldığını gördüğüm ikinci monitör. Gördüğüm öteki monitörde panelin arasına falan girip ekranda leke yapmıştı fakat hâla çalışıyordu. Sizinki ne alemde bilemiyorum ama ekranın üzerindeki yağı temizledikten sonra ne durumda olduğunu görmek adına görüntü almayı deneyebilirsiniz gibi.

İyi sosyaller.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt