Elimde Monster Abra A5 v20.2 model PC var BIOS güncellemesini kendim yapmak istiyorum. Güncelleme dosyasını maille istedim ve gönderdiler. Bir sorun var ki içerisinde ASUS'larda ya da MSI'larda olan gibi "cap" uzantılı dosya ya da Setup'ı bulunmuyor. Bu PC'nin BIOS'unu nasıl kolay yoldan güncelleyebilirim yardımcı olur musunuz? @Recep Baltaş
Bu rehberde bazı anakartların BIOS'unu güncellemek için kullanabileceğiniz EFI Shell yöntemini anlatacağız. USB Bellek Hazırlama EFI Shell üzerinden BIOS güncelleme için ilk olarak EFI Shell arayüzüne girmek gerekiyor. Bunun için bir USB bellek kullanabiliriz. USB belleği hazırlamak için de...
techolay.net
Bellek hazır olunca USB belleğe bütün klasörleri atın.
İlk olarak FPT klasörüne girin ve F.nsh dosyasını çalıştırın:
Kod:
@echo off
@cls
@echo BU GUNCELLEMEDEN SONRA DMI YAZMAYI UNUTMAYALIM!
@echo .
@echo .
@pause
@cls
@Fpt.efi /f GMxPG5xN113MON07.BIN
@Fpt.efi /greset
Sonra EC klasörüne girin ve F.nsh çalıştırın:
Kod:
IFUX64.efi GMxPGxx_12.000 0 1
Bunun çok şart olduğunu düşünmesem de en son DMI klasörüne girin ve A5V20.2.nsh çalıştırın:
USB'yi boot edip USB'den çalıştıracaksınız. Eğer USB'yi boot edemezseniz BIOS içinden EFI Shell seçeneği varsa USB takılıyken o şekilde EFI Shell'e girin. Sonrasında makaledeki üçüncü adımı izleyebilirsiniz.
USB'yi boot edip USB'den çalıştıracaksınız. Eğer USB'yi boot edemezseniz BIOS içinden EFI Shell seçeneği varsa USB takılıyken o şekilde EFI Shell'e girin. Sonrasında makaledeki üçüncü adımı izleyebilirsiniz.
USB'yi boot ettikten sonra gösterdiğiniz dosyaları teker teker çalıştıracağım BIOS'u güncelleyecek bu şekilde diyorsunuz
Peki BIOS'u asıl güncellemeye çalıştıracağım hangi dosyadan başlıyor kırılma noktası hangi dosya.
Yanlışım yoksa diğer dosyalarla herhangi bir işinizin olmaması lazım. Ayrıca tıklama gibi bir durum söz konusu değil komut satırında komut girerek çalıştıracaksınız hepsini.
Merhaba benim PC Monster Abra A5 v20.2
BIOS güncellemesi yapacağım detaylı BIOS güncelleme videonuz var mı yardımcı video gibi.
İnternette ve sizin sitede aradım bulamadım varsa link yollar mısınız?
Ben hala güncelleme yapmadım dosya elimde aşamalar beni korkuttu ilk güncellemeyi yaptıktan sonra tekrar EFI Shell bölümüne kendisi otomatik açmayıp 2. aşamaya kendisi geçmez ise ben aşamalara elle müdahale ederken yanlış bir eylem gerçekleştirir isem
PC kullanılamaz hale gelir diye korkmaktaım açıkçası kendim yapsam başarılı olur muyum diye ikilemde kaldım öeriniz nedir Recep bey. @Recep Baltaş
İlk aşama bittikten sonra PC yeniden açıldıktan sonra BIOS‘a girmese bile ikinci aşamada bilgisayarı yeniden başlatıp USB bellek‘ten boot edip kendiniz bilgisayarı EFI Shell’e sokup oradan ikinci aşamayı kendiniz başlatabilirsiniz.