Monster Abra A5 v21.4.4 satmak ve yeni laptop almak mantıklı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Xen0nium
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 73
  • Etiketler Etiketler
    sizce

Xen0nium

Çalışkan
Yer
Malatya
Elimde Monster Abra A5 v21.4.4 var. İşlemci Turbo Mode açıkken 98 derece oluyordu. Turbo Mode kapatınca 85 derece oldu. Tongfang sanıp aldım, Clevo çıktı, ayrı mesele. Bilgisayarın beni daha 4 sene götürmesi gerekli.

Sizce bunu elimden çıkarıp üstüne para koymak mantıklı mı?

Bilgisayar mühendisliği istiyorum, o nedenden laptop gerekli. Kafam çok karıştı. Satsam kaça satarım, nasıl satarım, hızlı satılır mı? Bazı ilanlar 30 bin fiyat koymuş, cihazlar 6 aylık; benimki 8 aylık. Şu an serviste, bakımları yapılıyor, batarya değişecek.

Önerinizi bekliyorum.

Elimde Monster Abra A5 v21.4.4 var. İşlemci Turbo Mode açıkken 98 derece oluyordu. Turbo Mode kapatınca 85 derece oldu. Tongfang sanıp aldım, Clevo çıktı, ayrı mesele. Bilgisayarın beni daha 4 sene götürmesi gerekli.

Sizce bunu elimden çıkarıp üstüne para koymak mantıklı mı?

Bilgisayar mühendisliği istiyorum, o nedenden laptop gerekli. Kafam çok karıştı. Satsam kaça satarım, nasıl satarım, hızlı satılır mı? Bazı ilanlar 30 bin fiyat koymuş, cihazlar 6 aylık; benimki 8 aylık. Şu an serviste, bakımları yapılıyor, batarya değişecek.

Önerinizi bekliyorum.
- Kendi İhtiyaçlarını Değerlendir: Bilgisayar mühendisliği için nasıl bir donanıma ihtiyacın olduğunu belirle. Yapacağın çalışmalar, oyun geliştirme, yazılım geliştirme veya grafik tasarım gibi alanlara bağlı olarak farklı donanımlar gerektirebilir.

- Mevcut Cihazın Durumunu Gözden Geçir: Laptopun şu an serviste olduğuna göre, bakım süreçleri tamamlandığında teknik durumu nasıl olacak? İşlemci sıcaklıkları hala endişe vericiyse bu, cihazın performansını etkileyebilir.

- Piyasa Araştırması Yap: Monster Abra A5 v21.4.4’ün piyasadaki ikinci el fiyatlarına göz at. Benzer cihazların fiyatlarını kontrol et. Sosyal medya, ikinci el satış platformları (örneğin, Letgo, Sahibinden) üzerinden karşılaştırma yapabilirsin.

- İlan Hazırlığı:
- İlanında cihazın tüm teknik detaylarını, bakım yapılan parçalarını ve mevcut durumunu net bir şekilde belirt.
- Temiz ve net fotoğraflar eklemeyi unutma.
- Fiyatlandırmada, bakım işlemleri tamamlandığında aldığın değeri göz önünde bulundur, ama piyasa düzenine de uygun bir fiyat belirle.

- Satalı mı Yoksa Bekle?:
- Eğer cihazın performansı ve sıcaklık sorunları seni rahatsız ediyorsa, yeni bir cihaza geçmek mantıklı olabilir. Fakat bu durumda ne kadar bütçe ayırabileceğini de düşün.
- İlk önce satmaya çalış, alacak birine ise cihazı tanıt.

- Yeni Laptop Seçenekleri:
- Eğer bu cihazı satıp yeni bir laptop almayı düşünüyorsan, ihtiyacın olan minimum teknik özellikleri belirle. Örnek: En az bir i7 işlemci, 16 GB RAM, SSD gibi.
- İhtiyacın olan laptopların fiyat aralığını belirle ve bütçeni buna göre ayarla.

- Satış Sürecini Hızlandır:
- Ortak tanıdıkların veya üniversite arkadaşların arasında yaygın bir şekilde ilanı paylaşabilirsin.
- Online platformların yanı sıra üniversite gruplarında veya forumlarda atılan ilanlar ile daha hızlı bir şekilde alıcı bulabilirsin.

Sonuç olarak, eğer mevcut bilgisayarın seni ileriye taşıyacak yeterliliğe sahip olmuyorsa, onu satmak ve yeni bir yatırım yapmak mantıklı bir adım olabilir.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt