Monster Abra A7 Linux kurmak istiyorum

baltekbilisim

Çalışkan
Yer
Ankara
Merhaba arkadaşlar,

Monster Abra A7 v13.2 model numaraları bilgisayarıma Linux kurmak istiyorum. Hangi dağıtımı tercih etmeliyim?

Bilgisayarımın özellikleri kısaca şöyle;
  • Intel® Tiger Lake core™ i5-11400H 6C/12T; 12MB l3; 8GT/s; 2.7GHz > 4.5GHz; 45W; 10nm superfin.
  • NVIDIA RTX3050 Ti 4 GB GDDR6 128-BIT DX12.
  • 17, 3" FHD 1920x1080 144Hz IPS mat LED ekran.
  • 16 GB (2 X 8 GB) DDR4 1.2v 3200MHz SO-DIMM
  • 1 TB (2 X 512 GB) Samsung PM9B1 M.2 SSD PCI-e 4.0

Kendimce; Steam'de Counter-Strike ve PUBG oyunlarını rahatlıkla oynayacağım, aynı zamanda web tabanlı yazılım geliştirme işleri yapıyorum. Aynı zamanda kendi yaptığım yazılımlara siber güvenlik açık tarama ve bu açıkları taramak için çalışmalar yapıyorum.

Merhaba arkadaşlar,

Monster Abra A7 v13.2 model numaraları bilgisayarıma Linux kurmak istiyorum. Hangi dağıtımı tercih etmeliyim?

Bilgisayarımın özellikleri kısaca şöyle;
  • Intel® Tiger Lake core™ i5-11400H 6C/12T; 12MB l3; 8GT/s; 2.7GHz > 4.5GHz; 45W; 10nm superfin.
  • NVIDIA RTX3050 Ti 4 GB GDDR6 128-BIT DX12.
  • 17, 3" FHD 1920x1080 144Hz IPS mat LED ekran.
  • 16 GB (2 X 8 GB) DDR4 1.2v 3200MHz SO-DIMM
  • 1 TB (2 X 512 GB) Samsung PM9B1 M.2 SSD PCI-e 4.0

Kendimce; Steam'de Counter-Strike ve PUBG oyunlarını rahatlıkla oynayacağım, aynı zamanda web tabanlı yazılım geliştirme işleri yapıyorum. Aynı zamanda kendi yaptığım yazılımlara siber güvenlik açık tarama ve bu açıkları taramak için çalışmalar yapıyorum.
Ventoy kur, ardından Ventoy ile diske kopyala ISO'yu. Ardından boot tuşuna basarak kuracağın dağıtımı boot menüsünde seç. Ardından kurulum ekranı gelecek. Oradan da ayarlarsın zaten. Bu kadar.

PUBG çok önemli değil aslında vazgeçebilirim.

Ventoy kur, ardından Ventoy ile diske kopyala ISO'yu. Ardından boot tuşuna basarak kuracağın dağıtımı boot menüsünde seç. Ardından kurulum ekranı gelecek. Oradan da ayarlarsın zaten. Bu kadar.
Ventoy üzerinden Pentest yapabilir miyim?

Ventoy ile Pentest'in alakası ne?

Bilmediğimden soruyorum. Daha önce hiç Linux kullanmadım.

İlk mesajımda yazmıştım, hem oyun oynatan, hem yazılım işlerini yapabileceğim, hem de pentest yapabileceğim. Bir Linux dağıtımı arıyorum diye. Ventoy bu dediklerimi yapıyorsa eğer indirir kurarım. Genelde herkes pentest yapacaksan Kali Linux kur diyorlar. Kali Linux işletim sisteminde oyun oynayabilir miyim orasını bilmiyorum.

Bu arada Linux'a geçme sebebim. Windows'un aşırı kaynak tüketmesi ve sürekli ısınması. Gereksiz kullanmayacağım Windows uygulamalarının boşu boşuna arka planda çalışması veya sistemde yer kaplaması. Ayrıca kolay kolay hacklenmeyecek olması sebebiyle geçiyorum.

İlk mesajımda yazmıştım, hem oyun oynatan, hem yazılım işlerini yapabileceğim, hem de pentest yapabileceğim. Bir Linux dağıtımı arıyorum diye. Ventoy bu dediklerimi yapıyorsa eğer indirir kurarım. Genelde herkes pentest yapacaksan Kali Linux kur diyorlar. Kali Linux işletim sisteminde oyun oynayabilir miyim orasını bilmiyorum.
Hayır, Ventoy'u ISO yazdırmak için kullanacaksın.

Bu arada Linux'a geçme sebebim. Windows'un aşırı kaynak tüketmesi ve sürekli ısınması. Gereksiz kullanmayacağım Windows uygulamalarının boşu boşuna arka planda çalışması veya sistemde yer kaplaması. Ayrıca kolay kolay hacklenmeyecek olması sebebiyle geçiyorum.
Kali kurma derim. Parrot OS kurmanı öneririm. Ancak hiç bir toolu kötüye kullanma.

Ventoy üzerinden Pentest yapabilir miyim?
Kısmen. LiveUSB modunda yükleneceği için geçici bir ortamın olacaktır. O ortamda bir şeyler yapabilirsin ancak bilgisayarı kapadığında her şey RAM'da tutulduğu için silinecektir.

Ubuntu klasiktir ve çoğu kişi tarafından rahatlıkla kullanılabilir. Ubuntu önerebilirim.
Heyecan arıyorsanız GarudaLinux'u deneyebilirsiniz.

Ancak Linux hakkında küçük bir uyarı yapmak istiyorum. Monster ve Clevo, Linux sürücüleri sunmuyor. Ancak Tuxedo Computers da benzer bilgisayarlara sahip eğer cihazınızla uyumluysa onların sürücülerini kullanabilirsiniz. Ancak yine de kontrol paneli (ve varsa klavye ışıklandırması) için bir sürücünüz olmayabilir.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt