Mors alfabesi ve diğer şifreleme teknikleri nasıl öğrenilebilir?

Bruhistan

Başarılı
Merhaba, şifreleme yöntemleri ile Mors alfabesine merak saldım. Bu alfabeyi nasıl öğrenebilirim ve nasıl bir iletişim kurabilirim?

Bir de genel olarak hangi şifreleme yöntemleri kullanılıyor günümüzde? Ve bu şifreleme yöntemlerini (Sezar alfabesi, Codex, Binary vs.) nasıl öğrenirim?

Mors için uygulamalar vardı hocam, telefon üzerinden oyun şeklinde çalışabilirsiniz. Aklıma geldikçe mesajı düzenlerim.

Mors için uygulamalar vardı hocam, telefon üzerinden oyun şeklinde çalışabilirsiniz. Aklıma geldikçe mesajı düzenlerim.
Hocam Youtube'daki öğretici videolarına baktım fakat hiçbir şey anlamadım. Nasıl işliyor bu alfabe? Mantığı ne?

Hocam Youtube'daki öğretici videolarına baktım fakat hiçbir şey anlamadım. Nasıl işliyor bu alfabe? Mantığı ne?
Kısa ve uzun seslerin bir araya getirerek oluşturduğu bir örüntü gibi düşünün. Kısa sesler nokta, uzun sesler kesme işareti ile ifade ediliyor. Amatör telsizcilik ile uğraşırken ehliyetimi alabilmem için benimde çalışmam gerekti. HF mesela morsla (CW) haberleşiliyor genel olarak ama yetenek isteyen bir şey bana kalırsa. Üzerine düşüp öğrenmek isterseniz eğitici çok güzel uygulamalar var:

Bu içerikte AI ile yazılmış ama çok ciddiye almadan göz gezdirebilirsiniz: Mors Kodu (CW) Nasıl Öğrenilir? Koch Metodu, LCWO ve Pratik Yolları

Teşekkür ederim. Peki hocam Binary şifrelemesi nasıl oluyor? Sanırım verileri korumak ve saklamaya işe yarıyormuş internette gördüğüm kadarıyla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…