Torukojin Kaneki

Başarılı
Yer
Manisa
Anadolu lisesindeyim. Herkes bu dönemde okunmaz diyor. Okumalı mıyım sizce? Çevirmen olmak istiyordum. MOSTEM'e gitmek mantıklı mı? Manisa'dayım, MOSTEM mi anadolu lisesi mı? Çevirmenlikten vazgeçmeli miyim? YKS girmek istemiyorum. Anadolu okursam dil bölümüne gireceğim.

Neden?

Anadolu lisesindeyim. Herkes bu dönemde okunmaz diyor. Okumalı mıyım sizce?

Bölüme bağlı. Şu an paşalar gibi tıp okuyorum ve kafam çok rahat. İyi bir yerde okursan kafan çok rahat olur.

Mesleğine karar vermen için çok erken. Ayrıca yapay zekanın ne hızda geliştiğini unutma.

Ders çalışırım diyorsan Anadolu çalışmam diyorsan meslek.

Neden?

Bölüme bağlı. Şu an paşalar gibi tıp okuyorum ve kafam çok rahat. İyi bir yerde okursan kafan çok rahat olur.

Mesleğine karar vermen için çok erken. Ayrıca yapay zekanın ne hızda geliştiğini unutma.

Ders çalışırım diyorsan Anadolu çalışmam diyorsan meslek.
YKS'den korkuyorum başaramazsam diye. Derslerim iyi ama korkuyorum zor sınav sonuçta. Dil okumak istiyorum gerçekten tek isteğim çevirmen olmak. Çevirmen olamazsam bilgisayarda bir şeyler yapmak bu yüzden mostem bilgisayar düşünmeye başladım. AI ve işsizlik de sıkıntı tercüman olmak zor gibi ondan. Ne yapacağımı bilmiyorum açtığım konuları biliyorsunuz kafam karma karışık.

Biliyorsunuz kafam karmakarışık.

Daha 9. sınıfsınız durun bir.😀

YKS'den korkuyorum başaramazsam diye.

Bende aynı düşüncelerle çalışmaya başlamıştım. Hakkını verince sınavın kolaylığını anlıyorsunuz. Seneye sırf zevkine tekrar gireceğim.

Şu an sadece ortalamayı yüksek tut ve 9. sınıf soru bankaları al hocaların işledikçe çöz yeter. Kafaya takmayı bırak önünde uzun bir yol var. Spora yazılabilirsin kafayı biraz dağıtmış olursun.

Daha 9. sınıfsınız durun bir.😀

Bende aynı düşüncelerle çalışmaya başlamıştım. Hakkını verince sınavın kolaylığını anlıyorsunuz. Seneye sırf zevkine tekrar gireceğim.

Şu an sadece ortalamayı yüksek tut ve 9. sınıf soru bankaları al hocaların işledikçe çöz yeter. Kafaya takmayı bırak önünde uzun bir yol var. Spora yazılabilirsin kafayı biraz dağıtmış olursun.
Hocam ama eminim ki çevirmen olucam anadoluda kalırsam. Doğru karar mı sizce?

Hocam ama eminim ki çevirmen olacağım Anadolu'da kalırsam. Doğru karar mı sizce?

Bence bu konuşmaları ailenle yapmalısın. Okumak istiyor musun istemiyor musun? Okumayı seçersen sıkı ders çalışacaksın. Okumayı seçmezsen sıkı işte çalışacaksın. Çünkü meslekte gerçekten zor ders çalışmak. Ayrıca çevirmenliği tekrar düşün derim. Yapay zeka yüzünden aşırı riskli bir iş. Hele biz burada 4 sene sonrasını konuşuyoruz.

Bence bu konuşmaları ailenle yapmalısın. Okumak istiyor musun istemiyor musun? Okumayı seçersen sıkı ders çalışacaksın. Okumayı seçmezsen sıkı işte çalışacaksın. Çünkü meslekte gerçekten zor ders çalışmak. Ayrıca çevirmenliği tekrar düşün derim. Yapay zeka yüzünden aşırı riskli bir iş. Hele biz burada 4 sene sonrasını konuşuyoruz.
O zaman bilgisayar mühendisi olmak isterim üniversite zorunlu mu? Mostem'e gitmeli miyim?

O zaman bilgisayar mühendisi olmak isterim üniversite zorunlu mu? Mostem'e gitmeli miyim?

O da karışık. Üniversitesiz işssiz kalanda var çok ilerleyende. Ben sizin yerinizde olsam tam olarak yapacağımı anlatayım. 9. sınıf test kitapları alırdım. Hocalarımı dikkatlice dinler sonra her gün evde 1-2 saat ders çalışırdım. Dil öğrenmeye başlar spora yazılırdım gelişimime engel olmayacak şekilde sporumu yapardım. Ancak farklı bir yolsa meslek lisesine gidip tekniker olmak. İyi bir üniversite kazanamasam Anadolu lisesi sıkıntı. Kısaca böyle önemli bir karar için net tavsiye veremem. Ailenle ve rehber hocanla konuş.

Gecen yurt disi konusunda da konusmustuk sizinle. 9. sinifta gelecek kayginizin olmasi guzel, umursamaz olmaktan cok daha iyidir. Buna hicbir lafim yok. Ama bu kadar erken zamanda kesin bir karara varamazsiniz. Birkac sene icinde fikirleriniz oldukca degisebiliyor, muhtemelen degisecek de. Bir hedef belirlemeye calismaniz guzel ama kesin bir karar verme cabasina girmeyin.