Kullanıma göre değişiyor. Normal ev kullanıcısı için 200-300₺ civarındaki mouse modelleri yeterlidir. Ama oyun oynayanlar, iş için kullananlar veya ergonomik tasarımı yüzünden kullananlar, daha iyi kalite elde edebilmek için bütçelerini fazlasıyla arttırıyorlar.
2 yıl önce yaklaşık 200TL'ye bir mouse aldım(MSI Clutch GM11), hala onu kullanıyorum. E-sporcu değilim bu yüzden, bence de sağ sol tikten ibaret bir mouse'a binlerce para ödemek anlamsız.
Evet değil mi CPS'si var bunun DPI'i var Flick Shot'i var ama iste asil olay yetenekte insanlar unlu esporcularin kullandigi donanimlari kullandiklari zaman KDA'lari 2'ye katlanacak falan saniyorlar da alakasi yok. Adamda yetenek vardir gelir senin o 5000 liraya aldığın fareyi 300 liralik mouse kullanarak bir yerlere monte eder gider. Insanlar ozenti olduklari icin bu kadar para veriyorlar bu aletlere.
Evet değil mi CPS'si var bunun DPI'i var Flick Shot'i var ama iste asil olay yetenekte insanlar unlu esporcularin kullandigi donanimlari kullandiklari zaman KDA'lari 2'ye katlanacak falan saniyorlar da alakasi yok. Adamda yetenek vardir gelir senin o 5000 liraya aldığın fareyi 300 liralik mouse kullanarak bir yerlere monte eder gider. Insanlar ozenti olduklari icin bu kadar para veriyorlar bu aletlere.
O konuda haklısınız hocam. Arkadaşım vardı 300 TL'lik iyi bir fare kullanıyordu. Kendim Superlight 2 kullandığım için onu yendiğimi düşünüyordu. Bu kadar fark yaratan bir şey değil 15 vuruyorsan 30 vurdurmuyor maalesef.
O konuda haklısınız hocam. Arkadaşım vardı 300 TL'lik iyi bir fare kullanıyordu. Kendim Superlight 2 kullandığım için onu yendiğimi düşünüyordu. Bu kadar fark yaratan bir şey değil 15 vuruyorsan 30 vurdurmuyor maalesef.
Otivasyonunu arttirir bazi insanlarin iyi cihazlar kullandigi icin kendinden daha emin oynar faydasi olur ama o kadar israf yapmaya gercekten gerek yok. Bazi insanlar annelerinin karnindan ozguvenle dogar hiçbir şey motivasyonlarini kirmaz kaya gibi konsantrasyonlari vardir verirsin 300 liralik fareyi dunya Quake sampiyonu olur. Benim icinde yasadigim sistem boyle isliyor.