YusufYusufBinks
Yetkin
- Makaleler
- 8
Merhaba arkadaşlar. Daha önce Firefox'un GNU/Linux altında Microsoft Edge'den daha iyi olduğunu anlatan bir konu açmıştım:
techolay.net
Daha sonra testleri 32 GB RAM'e geçtikten sonra tekrar yaptım. İlk testte Edge altında ekstra güvenlik koruması açıktı, ikinci testte kapattım. Sonuçlar şu şekilde oldu:
Microsoft Edge:
Mozilla Firefox:
Bugün ise aynı testi Windows 11'de tekrarlamak istedim. Windows 11 bilgisayarıma Mozilla Firefox kurdum, ayarlarını yaptım. Sonra ise Speedometer 3 testini tekrar çalıştırdım ve sonuçlar:
Microsoft Edge:
Mozilla Firefox:
Gördüğünüz gibi Mozilla Firefox, hem Windows 11'de hem de Arch Linux'ta Microsoft Edge'den daha hızlı bir tarayıcı.
Ben de şahsen belki Firefox'a gerçekten tam geçiş yapabilirim, bilemiyorum. 5 yıla yakın Edge kullandıktan sonra bir değişim iyi gelebilir belki.
Siz ne düşünüyorsunuz? Siz de Microsoft Edge veya Google Chrome kullanıcısı olarak Firefox'a geçmeyi düşünür müydünüz? Özellikle de Chrome ve Edge'in Manifest V2'yi kaldırması gündemde iken
Firefox Linux'da Edge'den daha iyi
Merhaba arkadaşlar. Normal şartlarda hem Windows'ta hem de Android'de ana tarayıcı olarak Edge kullanıyorum. O yüzden de Arch Linux kurduğumda alışkanlıktan dolayı oraya da Edge kurdum. Fakat sonradan sistemi archinstall ile ilk kurarken özellikle kurulacak paketlere eklediğim Firefox tarayıcıyı...

Microsoft Edge:
Mozilla Firefox:
Bugün ise aynı testi Windows 11'de tekrarlamak istedim. Windows 11 bilgisayarıma Mozilla Firefox kurdum, ayarlarını yaptım. Sonra ise Speedometer 3 testini tekrar çalıştırdım ve sonuçlar:
Microsoft Edge:
Mozilla Firefox:
Gördüğünüz gibi Mozilla Firefox, hem Windows 11'de hem de Arch Linux'ta Microsoft Edge'den daha hızlı bir tarayıcı.
Ben de şahsen belki Firefox'a gerçekten tam geçiş yapabilirim, bilemiyorum. 5 yıla yakın Edge kullandıktan sonra bir değişim iyi gelebilir belki.
Siz ne düşünüyorsunuz? Siz de Microsoft Edge veya Google Chrome kullanıcısı olarak Firefox'a geçmeyi düşünür müydünüz? Özellikle de Chrome ve Edge'in Manifest V2'yi kaldırması gündemde iken