Mozilla Firefox Mobil İyi mi?

Yavaş diyenler arkadaşlar, Firefox'u Betterfox ayarları ile kullanırsanız fikirleriniz 180 derece yer değiştirecek.
Değişmedi, hem Zen hem de diger pek meshur browser uzerinde. Nispeten daha iyi ama Windows uzerinde RAM kullanimi yine sacmasapan.

Değişmedi, hem Zen hem de diger pek meshur browser uzerinde. Nispeten daha iyi ama Windows uzerinde RAM kullanimi yine sacmasapan.

Zen, floorp, midori gibi tarayıcılarda betterfox'un kendilerine göre özelleştirilmiş hali kullanılıyor. Özellikle zen hala beta sürümünde olduğundan zen'in ram kullanımının yüksek olması hiç alışılmadık değil. Özelleştirmeler de bunu arttıran etmenlerden birisi.

Şahsen ben 2. bilgisayarım 12400F 16GB RAM'li sistemimde ana olarak Bettefoxlu Firefox kullanıyorum ve şu ana kadar kullandığım en hafif ve en hızlı browserlardan birisi. Ana bilgisayarımda da Floorp kullanıyorum. Floorp ise açık ara kullandığım en hızlı browser. Floorp'u en yüksek performans moduna aldığımda hız akılalmaz oluyor. He RAM kullanımı da 3 GB dengine çıkabiliyor fakat benim için bu hız ve kişiselleştirme için gayet feda edilebilir bir miktar.

Bir de daha da derine inersek, Windows'un RAM kullanım biçiminin Linux'tan çok farklı olması da var. Linux server benzeri o an ne kadar harcanıyorsa o kadar kullanırken, windows başka işlemler için o anda kullanmasa bile ram rezerve eder.

Android Firefox oldukça güzel bir tarayıcı. Yavaş falan da değil. Tek sorun sekmeyi yeni tabda açınca direkt sekmeye geçme ayarı yok.

Yavaş olmasının yanı sıra Twitter ve YouTube'da düzgün çalışmıyor. Yakınlaştırma, gezinme işlemleri bozuk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…