Mozilla Firefox vs Brave

Size göre hangisi genel olarak daha iyi?

• Oy verenlerin toplamı
    39
Makaleler
1
Yer
Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu
Selam, nasılsınız?

Bugün bir konuda Techolay Sosyal kullanıcılarının fikirlerini merak ettim. Mozilla Firefox ve Brave tarayıcıları bildiğiniz gibi, ikisi de gizliliğe önem verdiklerini iddia ediyor. Mozilla Firefox kendi altyapısını kullanırken Brave Chromium altyapısını kullanıyor. Ancak son zamanlarda Mozilla Firefox hakkında bir sürü eleştiri gördüm. Sizce gizlilik ve güvenliği de işin içine katarsak genel anlamda hangisi daha iyi?

Ankete katıldıktan sonra dilerseniz daha ayrıntılı bir şekilde fikirlerinizi belirtebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son dönemde verdiği gizliliğe aykırı kararlar sebebiyle Mozilla Firefox'u artık önermiyorum. Diğer Firefox tabanlı tarayıcılar belki kullanılabilir.

Brave hem Chromium sebebiyle daha hızlı hem de gizlilik açısından daha iyi.

Mozilla Firefox yavaş sadece bende mi oluyor bilmiyorum ama diğer Firefox tabanlı tarayıcılar bakayacağım, Brave'de hem Chromium ve hızlı ve MV2 eklentiler (uBlock Origin, AdGuard MV2 gibi) eklentiler desteklemesi (ama az MV2 eklenti destekliyor bence yeter).

Firefox özelleştirme açısından harika. Brave 2 gün sabredebildim kullanırken. İstediğim gibi özelleştirmeme izin vermiyor üstüne bir de kendi özelliklerini kullanıcıya dayatıyor.

Chromium tabanlılar arasından bana göre en iyisi Edge.
Edge bana Brave ve Google Chrome'a göre hantal geldi, hiç beğenemedim onu, yapısını sevmiyorum.

Firefox özelleştirme açısından harika. Brave 2 gün sabredebildim kullanırken. İstediğim gibi özelleştirmeme izin vermiyor üstüne bir de kendi özelliklerini kullanıcıya dayatıyor.
Evet, ben de mesela hardened Firefox ayarları yapmıştım about:config sayfasından. Ancak son zamanlarda eleştiriliyor. Sorunu ne tam olarak anlamadım. Kapsamlı bilgim olmadığı için pek bir yorum yapmak da istemiyorum açıkçası.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt