Rehber Mozilla Firefox'ta gizlilik ayarı nasıl yapılır?

Bu engellenen şeyler arasında veri madenciliği için kullanılan istekler de var. Tabii maalesef hepsi yok. Mesela YouTube'da videonun neresinde kaldığınızı gönderen istek engellenmiyor çünkü kullanıcının işine yarıyor.
Engellenen isteklerin performans artırdığı bile gözlenebiliyor. Reklamlar zaten kuru kuru reklam gösterme olmadığı için azımsanmayacak miktarda kaynak tüketiyor.

Tam cevap yazacaktım ki mesajınıza ekleme yapmışsınız. Evet, tarafsız olarak bakınca kendi deneyimime göre Firefox daha sorunlu bir tarayıcı.

Gizlilik ile alakalı yazdığınızı anlayamadım. Nesi açık? Konuyu harfi harfine okumadım ama kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyecek pek bir şey olduğunu sanmıyorum.
Şahsi fikrim fark edilebilir kaynak tüketimi ve kullanımı direkt etkileyen şeyler dışındakilerin bir önemi olmadığı.
Gelişmiş seçeneklerdeki bazı şeyler sitelerin temel denebilecek bilgilere erişimini engelleme gibi şeyler yapıyor. Bunları kastediyorsanız konuda açıklaması zaten yapılmış. Bilinçli olarak yapılan bir şey için kullanıcı deneyiminin mahvolması ifadesi doğru gelmiyor.

Ben artık Firefox'u terkettim. Onun yerine Debian'ıma guix paket yöneticisini kurup resmi Icecat tarayıcısını yükledim. Bütün telemetriden arındırılmış, mahremiyet ayarları yapılmış bir Firefox türevi. Librewolf da var ama onlara güvenmiyorum. Icecat tamamiyle bir GNU projesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…