2015 yılında Sam Esmail’in prodüktörlüğüyle ekranlara gelen Mr. Robot, 2019 senesinde 4. Sezonunun ardından final yaptı. Bu yazıda ‘Elliot adında psikolojik problemli bir karakterin fsociety hacker grubunu kurması ve bu sayede tüm dünyayı değiştirmesi’ konusunu merkeze alan diziye kısa bir özet incelemesi yapacağız.
Mr. Robot aslında 2010’lu yılların popüler hacker grubu Anonymous’un hikayesini anlatmak için yola çıkmış bir dizi. Devletlere, şirketlere ve ünlü insanlara acımasızca sanal olarak saldıran bu hacker grubu geçtiğimiz 10 yılın en popüler web olaylarından biriydi. Neredeyse her gün yeni bir hack-ifşa haberiyle gündeme geliyorlardı. Sam Esmail de bu siber örgütün popülerliğinden etkilenmiş. Olmalı ki bir Anonymous uyarlaması olarak yayına başlayan Mr. Robot’u bizlerle buluşturdu.
Sam Esmail, diziyi ilk sezonunda tamamen bir hackerlik hikayesi üzerine kurmuş. İlk sezonda muhtemelen profesyonellerden destek almış olacaklar ki gerçekle tutarlı hack sahneleri ve özgüne yakın senaryosuyla benzeri az bulunan bir yapım olarak karşımıza çıkıyor. Ben de kodlama vs konularına az çok hâkim biri olarak seyirciyi salak yerine koymadan gerçekçi siber saldırı sahnelerini keyifle izledim diyebilirim. Diğer sezonlarda derin anlamlar, tramvalar, konular ayrıca iyi oyunculuklar ve güzel işleyen kurguyla gayet keyifli bir diziydi benim için. İzlemeyen kesinlikle çok şey kaybeder