• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Çözüldü MSI A620M-E ve Corsair H100 RGB 240mm sıvı soğutma kablo bağlantısı nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BerkayÇarkcı

Çalışkan
Benim anakartım MSI A620M-E. Bu anakarta sıvı soğutma takmak istiyorum. Sıvı soğutma olarak da Corsair H100 RGB 240mm modelini düşünüyorum lakin anakartımda pump fan girişi yok. Bir sorun yaratır mı? Pompadan çıkan kabloyu nereye takmalıyım? Radyatördeki fanların kablosunu nereye takmalıyım?

Çözüm
Pump Fan girişinin olmaması sorun teşkil etmez. Sıvı soğutucu kablosunu CPU_FAN girişine (işlemcinizin sağ üst köşesinde), fanları ise SYS_FAN girişinize takmanız gerekir. Kablolama bittikten sonra BIOS ayarlarınızdan pompanızın azami devirde çalışması için ayarlamayı yapmayı unutmayın.
Pump Fan girişinin olmaması sorun teşkil etmez. Sıvı soğutucu kablosunu CPU_FAN girişine (işlemcinizin sağ üst köşesinde), fanları ise SYS_FAN girişinize takmanız gerekir. Kablolama bittikten sonra BIOS ayarlarınızdan pompanızın azami devirde çalışması için ayarlamayı yapmayı unutmayın.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…