MrMeto
Çalışkan
Herkese iyi günler, evin ikinci bilgisayarı dün sorunsuz çalışıyordu, gece kapattıktan sonra ertesi gün kullanmak için çalıştırdım ancak sistem boot ekranında dondu. Reset düğmesine bastım ama yine aynı ekranda donup kalmaya devam etti sistem. Bende bunun üzerine bildiğim bütün yöntemleri tek tek denemeye başladım ancak bir sonuç alamadım.
Sistem
Bilgisayarı başlattığımda önce ekranın sağ alt kısmında "99" hata kodu gelip donuyor sistem, anakarta bağlı bütün aygıtları söktüğümde ise bu hata kodu gidiyor ancak sistem tahminimce aynı sekansta yine donuyor. Hızlı biçimde "del" tuşuna basıp BIOS'a girmeye çalışsam da bu sefer de ekranın sol altında BIOS'a giriliyor yazısı gelip donuyor. Ek olarak sistem donduğunda klavyede "Caps Lock" ışığı veya "NumLock" yanıp sönmüyor, normalde çalışırlardı bunlar.
Denediğim yöntemler:
"https://www.msi.com/Motherboard/A68HM-GAMING/support"
Biraz uzun oldu ama sorunum bu şekilde, her türlü yardıma açığım.
Belki sadece anakart da bozulmuş olabilir
Ama kurtarabiliyorsam bütün yöntemleri denemeye razıyım, bilgisayarın benim için manevi değeri var biraz.
@MrMeto @Recep Baltaş
Abi yaşadığım sorun hakkında bir önerin varsa çok iyi olur, teşekkürler.
Sistem
- Anakart - MSI A68HM gaming.
- İşlemci - AMD X4 880k.
- RAM - 2x8 GB Kingston Fury.
- Ekran kartı - MSI GTX 950 2G gaming.
- PSU - MSI MAG A500dn 80+
- Kasa - MSI MAG Shield m301.
Bilgisayarı başlattığımda önce ekranın sağ alt kısmında "99" hata kodu gelip donuyor sistem, anakarta bağlı bütün aygıtları söktüğümde ise bu hata kodu gidiyor ancak sistem tahminimce aynı sekansta yine donuyor. Hızlı biçimde "del" tuşuna basıp BIOS'a girmeye çalışsam da bu sefer de ekranın sol altında BIOS'a giriliyor yazısı gelip donuyor. Ek olarak sistem donduğunda klavyede "Caps Lock" ışığı veya "NumLock" yanıp sönmüyor, normalde çalışırlardı bunlar.
Denediğim yöntemler:
- BIOS pilini söküp bekledim olmadı
- Anakarttaki sıfırlama pimlerini kitapçığındaki gibi birbirine değdirerek sıfırlamayı denedim olmadı.
- RAM'leri tek tek söküp denedim olmadı.
- RAM'leri yer değiştirip birbirlerinin yerine takınca ise anakart RAM arızası uyarısı verip açılmadı ama eski yerlerinde sorunsuzca donduğu ana kadar gelebildi.
- VGA arıza ışığı yandığı için ekran kartını arkadaşımdan ödünç alıp değiştirdim ama bir şey fark etmedi, yine aynı ekranda dondu. Zaten ekranıma görüntü veriyordu kartım.
- HDD, SSD gibi bütün data birimlerini söküp denedim olmadı.
- İşlemcimde dahili grafik birimi olmadığı için ekran kartsız görüntü alamıyorum ancak ekran kartı sökülü biçimde başlattığımda tahminen aynı boot sekansında sistem donuyor çünkü klavye "Caps Lock" ışığı yanıp sönmüyor.
"https://www.msi.com/Motherboard/A68HM-GAMING/support"
Biraz uzun oldu ama sorunum bu şekilde, her türlü yardıma açığım.
Belki sadece anakart da bozulmuş olabilir

@MrMeto @Recep Baltaş
Abi yaşadığım sorun hakkında bir önerin varsa çok iyi olur, teşekkürler.
Son düzenleyen: Moderatör: