MSI anakart fan, RGB yönetimi ve LED fan önerisi

mukar41

Uzman
Merhabalar, herkese iyi günler.

Kasa topluyorum ve parçaları seçtim. Siparişleri vermeye başladım. Genel anlamda bilgi sahibiyim, ancak aklıma takılan bir konu var: fanların bağlantısı ve RGB yönetimi.

Kasada 3 adet radyatör fanı, ön panelden içeriye hava alan 3 adet fan ve 1 egzoz fanı olacak. Ana karta bağlantılarını videolardan anladım, ama benim anakartım MSI. MSI Center üzerinden tüm fanların hız ve renklerini ayarlayabilecek miyim?

Çoklayıcı, kontrolcü gibi şeyler kafamı karıştırıyor. Bu işin mantığını kısaca anlatabilecek biri var mı?

Son olarak, ön paneldeki içeri hava çeken fanların LED ekranlı ve CPU/GPU sıcaklık değerlerini gösteren LED’li fanlar olmasını istiyorum. Kasayı koyacağım konum nedeniyle görebileceğim tek açı burası olacak. Model önerileriniz var mı? Bütçe sınırlı değil, her şeyi hallettim sayılır.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartınızı kontrol edin. ARGB portu var mı diye. Anakart modeliniz nedir? Eğer ARGB portu varsa kontrolcüye gerek olmayablir.

Çoklayıcı genelde aşırı fazla ARGB ve fan yoğunluğunda tercih ediliyor çünkü Molex veya SATA gibi yerlerden ekstra güç ile besleniyor. Corsair iCUE gibi olanlarda her porttaki ARGB'ler ayrı ayrı kontrol edilebiliyor fakat çoklayıcılar da ise anakarttan gelen sinyali bütün çıkışlarına veriyor.

Bu fan sayısında aşırı ihtiyacın yok bence he olursa da çoklayıcı alman yeterli zaten 400-500 TL'ye olanlar bile yeterli. Ayrıca ekstra bir tavsiye lütfen şu lanet MSI Center uygulamasını kullanma hazır ayarları o kadar berbat ki mümkünse openrgb veya SignalRGB kullan.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…