Merak ettim arkadaşlar. Onu açınca otomatik olarak RAM'in Timinglerini ayarlıyor. Tightest yapılmalı mı?
Detaylar
Kim cevapladı?Tighest zaten ram sıkılaştırma ayarı,manuel sıkılaştırma yaptıysan hiç uğraşmana gerek yok.Merak ettim arkadaşlar. Onu açınca otomatik olarak RAM'in Timinglerini ayarlıyor. Tightest yapılmalı mı?
Default biosta tighest yapıp bios kaydet dediğinde hangi ayarı değiştirdiğini gösteriyor zaten!
Manuel timing ayarlamadım ondan sordum.Tighest zaten ram sıkılaştırma ayarı,manuel sıkılaştırma yaptıysan hiç uğraşmana gerek yok.
Default biosta tighest yapıp bios kaydet dediğinde hangi ayarı değiştirdiğini gösteriyor zaten!
- Makaleler
- 1
Merak ettim arkadaşlar. Onu açınca otomatik olarak RAM'in Timinglerini ayarlıyor. Tightest yapılmalı mı?
Açılmaz, saçma sapan değer ayarlıyor. Boot etmez sistem, Manuel ayarlayın. RAM Timing ve voltaj işinden lütfen artık çekinmeyin. Hynix kullanıyorsanız 1.65 VDD, 1.65 VDDQ, 1.5 VDDIO'ya kadar güvenlidir. 1.55 üzerine çıkacaksanız aktif soğutma yapın. Aktif soğutma yoksa 1.5 VDD durman yeterli. CL26 yerine CL28 ayarlarsın, o kadar.
Bunların hepsi Amca'nın suçu. Bu şahıs yüzünden insanlar Hynix RAM'leri olmasına rağmen VDD verip de doğru düzgün RAM'lerini ayarlayamıyor. Bu tarz bilgisiz insanlar yüzünden 1.3 VDD CL32 ayarlıyor korkusundan millet. Çok konuşmaya gerek yok bunun üzerine, bu algıyı kırmak bana pahalıya patladı. Daha fazla uğraşmak istemiyorum ben de.
İnsanlara Hynix RAM'de hiçbir sorun olmayacağını söylüyorum, ikna ediyorum. Akabinde Amca'nın 1.3 VDD CL32 Timing'lerini bana gönderiyorlar. Sen ne yaparsın bu durumda?
Şimdi de gitmiş, İntel'de 8800 1:2 2T denemelerine başlamış. Önce AMD kanadını düzelt. İntel'de 1 DPC ve Core Ultra ile yoldan geçen adam da yapabilir. Ekstra kolay orada. Asıl zor olan AM5'te bunu başarmak. AM5'te duvar 8400 1:2 mod, ötesi Water Chiller harici çok zor.
APU'da da yine kolay, Ryzen 7000 ve 9000'de 1 DPC aynı konfigurasyonda Amca 8200 zor açar, onu bile beceremedi hatta. Core Ultra'da çok çok daha kolay bu işler Ambient'te.
Son düzenleme: