Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

batumaus

Üyecik
MSI B150 M3 Gaming anakartın M.2 yuvası var, Gen3 SSD destekler mi? 'MLD M300 500GB NVMe 2280 Gen3 M.2 SSD' almayı düşünüyorum. Yeni sistem toplamak oldukça masraflı, bu yüzden bilgisayarımı yükseltmek istiyorum.

Araştırma yaptım fakat çok farklı yorumlarla karşılaştım. Kimisi çalışır diyor, kimisi çalışmaz diyor. Buna kesin bir çözüm bulabilirsek sevinirim. Teşekkürler.

Sistem:
  • i5 6500
  • MSI B150 M3
  • RX 470
  • 8 GB RAM
  • 500 GB HDD

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
MSI B150 GAMING M3 anakartın üzerinde yalnızca SATA tabanlı M.2 yuvası bulunuyor ve PCIe/NVMe desteği yerleşik olarak sunulmuyor, bu sebeple MLD M300 500 GB NVMe Gen3 gibi PCIe x4 arayüzlü bir NVMe SSD doğrudan takıldığında çalışmaz.

Belki PCIe x4/yuva slotuna takılabilen bir M.2-PCIe adaptör kart kullanabilirsiniz ama ben kesin olarak işe yarayacağını söyleyemem.
MSI B150 GAMING M3 anakartın üzerinde yalnızca SATA tabanlı M.2 yuvası bulunuyor ve PCIe/NVMe desteği yerleşik olarak sunulmuyor, bu sebeple MLD M300 500 GB NVMe Gen3 gibi PCIe x4 arayüzlü bir NVMe SSD doğrudan takıldığında çalışmaz.

Belki PCIe x4/yuva slotuna takılabilen bir M.2-PCIe adaptör kart kullanabilirsiniz ama ben kesin olarak işe yarayacağını söyleyemem.

Çözüm
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşların cevabına ek olarak MLD M300'ü de tavsiye etmem, kötü disk. Yazılan hızları veremiyor, kontrolcüsü zayıf. Kendine ait yazılımı yok, üretici TBW değeri belirtmemiş.

Aynı paraya Kioxia Exceria G2 var, çok daha iyi bundan.