MSI B450M-A Pro Max anakarta R7 5700X3D takılır mı?

Teknorüya

Gelişen
B450A Pro Max anakartım var. İşlemcimi yükseltip R7 5700X3D takmak istiyorum kaldırır mı?
VRM'lerin çok ısınıp anakartın kaldıramayabileceği söyleniyor o yüzden emin olamadım.

Kim onu diyorsa bir daha dikkate almayın. AM4 X3D varyantları genel olarak makul sıcaklık değerleri sunarlar. Makul bir soğutucu kullandığınız sürece hiçbir sorun yaşamazsınız. O anakart zaten yeter. Kalkıp anakart falan değiştirmeyin. Birkaç seneye AM6 gelecek. Eski bir soket için bu kadar yatırıma gerek yok.

B450a Pro Max anakartım var. İşlemcimi yükseltip R7 5700X3D takmak istiyorum kaldırır mı?
VRM'lerin çok ısınıp anakartın kaldıramayabileceği söyleniyor o yüzden emin olamadım.

Evet kaldırır. Anakartta 150 watt CPU güç girişi var. VRMlerde soğutma bloku var. Kaldırmasa o işlemciyi destek listesine eklemezlerdi. İyi bir soğutma lazım ama ona.

Yorumlarınız için teşekkürler.
Kasam hava akışı güzel bir kasa MSI100M.
Şu an r 5 2600 GTX 1660 ile sistemimi kullanıyorum. Oyunlarda AIDA64'te anakart ısısı 50'yi geçmiyor.
Yine de emin olmak istedim çünkü anakart sıkıntı çıkaracaksa direk uğraşmayacağım.
İşlemci içinde Arctic Liquid Freezer 3 240 almayı düşünüyorum.
Bir müddet sonra da 4070 ekran kartı alacağım.

Son düzenleme:
Sıvı soğutma şart değilse iyi bir hava soğutma daha uygun olur ve cebinizden fazla para çıkmaz. Onun yerine 4070S alırsınız.

İsterseniz RTX 5060 bekleyin. MFG özelliğinden faydalanırsınız.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt