MSI B450M Mortar Max Flashback BIOS Update olmuyor

The10thDoctor

Tanınmış Üye
Merhaba. Anakartta 5600 işlemcisini taktım. Ama sistem açılmadı. Çoğu kişi BIOS guncellemelisin dedi. USB belleğe MSI.ROM dosyasını attım ve taktim tuşa bastım ama ışık falan gelmiyor. Ne yapmalıyım?

@Recep Baltaş

USB belleği MBR > FAT32 yaptın mı?
Evet. Güzelce bicimlendirdim. Sistemi yeni kurmuştum. Anakart üzerinde kırmızı ışık CPU Error olduğunu gösteriyor. Acaba ben mi bir şey yapmayı unuttum diyorum. Direkt PC siyah ekran çünkü. Eğer sorun yoksa kesinlikle BIOS'dan kaynaklandıgından emin olacagim çünkü. Resmi aşağıya bırakıyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20241112_211212.jpg
    IMG_20241112_211212.jpg
    1,6 MB · Görüntüleme: 20
Kim monte etti bunu? Sağ üstte yükseltme vidası ve vida yok. Solda vida yok. Arkada kısa devre bile olabilir. Orta sağ yine boş hekeza.

Hiçbir şey olmazsa servise gidecek anakart. Yoksa BIOS Flashback'e tepki vermesi lazım. Varsa üzerinde ışık olan USB ile dene.

Kim monte etti bunu? Sağ üstte yükseltme vidası ve vida yok. Solda vida yok. Arkada kısa devre bile olabilir. Orta sağ yine boş hekeza.

Hiçbir şey olmazsa servise gidecek anakart. Yoksa BIOS Flashback'e tepki vermesi lazım. Varsa üzerinde ışık olan USB ile dene.
Kasayı normalde kendim monte edecektim. Şehir dışında olduğum için arkadasima emanet ettim parçaları ve bilgisayarciya götürmesini söyledim. Onun dışında CPU güç kablosunu bağlamayı unutmuşum. Onu taktım şimdi ise kirmizi ışık CPU üzerinde değil RAM'in üzerinde. Ne yapmalıyım?

Şu şekilde.

BIOS'u sonunda guncelledim. 5 dakika boyunca yanıp söndü en son kendine restart attı. Bu sefer de RAM ışığı kırmızı yanarken tekrar CPU'ya döndü şimdi ne yapmalıyım?

@Recep Baltaş

Dosya Ekleri

• IMG_20241112_213600.jpg
    IMG_20241112_213600.jpg
    547,2 KB · Görüntüleme: 16
Son düzenleme:
Tek RAM ile dene ama BIOS olmadan da o anakart 5600 destekliyordur. İşlemci bozuk olabilir.

Hocam merhaba. Tek RAM ile denedim sistem açıldı. Windows ekranını gördüm ama eski SSD'den kalma Windows 10 yüklüydü icinde. Windows 11 yüklemek için BIOS'a girdim fakat BIOS'da ekran gelmiyor. Yani monitör sinyali alıyor mavi oluyor ışığı ama siyah ekran. Yani Windows'a erisebiliyorum ama BIOS'a giremiyorum. Çözüm öneriniz nedir?

Geri
Yukarı Alt