Öncelikle merhaba arkadaşlar.
Daha önce MSI B450M Pro-M.2 V2 anakartım vardı. Bilgisayarın güç tuşuna bastığımda fanlar dönüyor fakat görüntü gelmiyordu. Anakart üzerinde DRAM ışığı yanıyordu. Bilgisayarı bir bilgisayarcıya götürdüm ve anakartın bozuk olduğunu söyledi. Ne yaptıysak bilgisayarı açamadık. Hayatımda ilk defa bilgisayarcıya götürdüm; çoğu şeyi kendim yapabilen birisiyim ama uğraşmak istemediğim için bilgisayarcıya götürmüştüm.
Yaklaşık bir hafta önce ASUS A520M-R model anakart aldım. Bilgisayar bir hafta boyunca sorunsuz çalıştı fakat dün yine aynı sorun ortaya çıktı. Fanlar dönüyor ancak ekrana görüntü gelmiyor ve BIOS ekranına dahi giremiyorum.
Bu anakartın eski anakarttan tek farkı, BIOS pilini çıkarıp takınca veya işlemciyi söküp tekrar taktığımda bilgisayarın açılması. Ancak bilgisayarı kapattıktan sonra aynı sorun tekrar ortaya çıkıyor. Yani her seferinde BIOS pilini çıkarıp takmam veya işlemciyi söküp takmam gerekiyor.
İşlemcim Ryzen 5 2600, ekran kartım ise GTX 1050 Ti.
Sizce sorun neden kaynaklanıyor olabilir? PSU, RAM, işlemci, ekran kartı veya başka bir bileşen olabilir mi? BIOS pilini çıkarıp takınca veya işlemciyi söküp takınca açılması özellikle kafamı karıştırıyor.
Bu şekilde her seferinde BIOS pilini çıkarıp takarak bilgisayarı kullanmak zorunda mıyım? Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.