ömerak01

Çalışkan
Merhaba,

MSI B550 anakarta Ethernet kablosu takılı ve ışığı yanıyor. Wi-Fi üzerinden internet kullanabiliyorum ama Ethernet kablo ile kullanamıyorum.

"Ethernet kablosu yok veya takılı değil" hatası veriyor. Driver sürücülerini kaldırdım yükledim defalarca.

image.webp

image.webp
image.webp

image.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Kablo bozuk olabilir. Ethernet karti bozuk olabilir. Modemin ethernet portu da bozuk olabilir.

Kablo bozuk olabilir. Ethernet karti bozuk olabilir. Modemin ethernet portu da bozuk olabilir.
Yanımda laptop var hocam kablo ve modemin ethernet portunu test ettim sorun yok auto ethernet drive farklı farklı programlar kullanarak dün 8 saatin sonunda sorunu çözebilmiştim ama nasıl bilmiyorum.
24 saat kullanabildim sonra tekrar bu şekilde eski haline döndü ( aygıt yöneticisinden ağ bağdaştırıcısı realtek driver takip ettiğimde bi süre sonra ünlem veriyor ) internet olmadığı halde sorun devam ederken

Son düzenleme:
Bilgisayari güvenli modda acip ethernet kartinin suruculerini kaldir. Birden fazla gorebilirsin. Cok sayida basarisiz yükleme sirasinda Windows hata yapabliyor. Hepsini kaldirdiktan sonra tekrar baslatip elindeki disinda farkli versiyon bir surucu ile dene. Windows'un surucu guncellemelerini de kapatmayi unutma.

Son düzenleme:
Aygıt yöneticisinden WiFi kartını devre dışı bırakıp deneyebilirsin, bir kere başıma gelmişti. Saçma bir çakışma olabiliyor.

Aygıt Yöneticisi'nden Wi-Fi kartını devre dışı bırakıp deneyebilirsin, bir kere başıma gelmişti. Saçma bir çakışma olabiliyor.

Anakart Wi-Fi destekli değil hocam, wifiusb kullanıyorum dediğinizi Wi-Fi söküp sadece kablo bağlantısı vermeye çalıştım.

Bilgisayari güvenli modda acip ethernet kartinin suruculerini kaldir. Birden fazla gorebilirsin. Cok sayida basarisiz yükleme sirasinda Windows hata yapabliyor. Hepsini kaldirdiktan sonra tekrar baslatip elindeki disinda farkli versiyon bir surucu ile dene. Windows'un surucu guncellemelerini de kapatmayi unutma.
Merhabalar, sürücü kurulumu gerçekleşiyor ama bu şekilde görsel bırakıyorum hocam

Dosya Ekleri

• 09734DB3-1B24-4FA8-A1BB-A0887E2E4114.webp
    09734DB3-1B24-4FA8-A1BB-A0887E2E4114.webp
    3,2 MB · Görüntüleme: 47
  • 6804e786-0532-4edb-bc97-430e2f712de3.webp
    6804e786-0532-4edb-bc97-430e2f712de3.webp
    2,8 MB · Görüntüleme: 31
Son düzenleme:
Linux lice ve Windows live hocam kusuruma bakmayın ne söylemek istediğinizi anlayamadım, daha doğrusu ben söylediklerinizi bilmiyorum.
Windows'un ya da Linux dagitimlarinin kurulmadan USB'den calisan versiyonlarina Live deniyor. Bunlarda genelde suruculer entegre halde. Ornegin Ubuntu Install USB'si yaptiniz. Kurulum yapmadan Live Mode secip USB uzerinden calistirabiliyorsunuz. Bu sayede oradan internete girebilirseniz sorunun donanimda degil Windows'ta oldugunu anlayabilirsiniz. Realtek'in bu modeli yaygin bir kart. Linux otomatik gorecektir.

Windows'un ya da Linux dagitimlarinin kurulmadan USB'den calisan versiyonlarina live deniyor. Bunlarda genelde suruculer entegre halde. Ornegin Ubuntu ınstall USB'si yaptiniz. Kurulum yapmadan live mode secip USB uzerinden calistirabiliyorsunuz. Bu sayede oradan internete girebilirseniz sorunun donanimda degil Windows'ta oldugunu anlayabilirsiniz. Realtek'in bu modeli yaygin bir kart. Linux otomatik gorecektir.

Abi çok teşekkür ederim yardımcı olmaya çalışıyorsun ama ben söylediklerinden bir şey anlamadım, sistemi yeni topladım USB flaşa Windows 10 format yazdırdım onunla sistemi kurdum indirme işlemini Wi-Fi üzerinden gerçekleştirmiştim ihtimali değerlendirerek eksik indirme gerçekleşmiş olabilir diye Windows 11'e yükselttim sorun düzelmedi daha sonra kasayı götürüp yeni format attırdım yine düzelmedi.
Advanted System Care programını Pro'ya yükseltip tarama yaptım 2 gün önce o zaman düzelmişti gelmişti ertesi gün sistemi açtım eski haline dönmüş.

Şu an sürücü yükledim sorunu çözdüm ama 40-50 saniye içinde geri hatayla giriyor aşagıya görsel bırakıyorum. Ethernert geliyor ama sonrasında bu şekilde hataları veriyor.

Dosya Ekleri

• 962B6719-1471-4B6B-B16C-19413D521C3F.webp
    962B6719-1471-4B6B-B16C-19413D521C3F.webp
    3,8 MB · Görüntüleme: 35
  • 6922A845-4900-44E9-99B4-978CB0A91DA7.webp
    6922A845-4900-44E9-99B4-978CB0A91DA7.webp
    3,7 MB · Görüntüleme: 34
  • image.webp
    image.webp
    5,4 MB · Görüntüleme: 30