• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Çözüldü MSI B550M Pro-VDH anakartta RAM XMP ile 3200 MHz yerine 2133 MHz’de çalışıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

klaizee

Yetkin
Windows 11’e geçtiğimden beri RAM’ler, ne yaparsam yapayım 3200 MHz değerine çıkmıyor. BIOS üzerinden XMP Profile 1 ve 2’yi denedim ancak her seferinde aynı şekilde düşük frekansta çalışıyor. Windows 10 kullanırken bu sorunu yaşamıyordum ve RAM’ler 3200 MHz’de sorunsuz çalışıyordu.

Sistemimde MSI B550M Pro-VDH anakart bulunuyor. RAM slotlarının kullanım sırası şu şekilde:
  • Slot 1: Boş
  • Slot 2: Corsair Vengeance PRO RGB 8 GB
  • Slot 3: XPG Viper 16 GB
  • Slot 4: Corsair Vengeance PRO RGB 8 GB
RAM’leri bu şekilde kullandığımda sistem sabit olarak 2133 MHz hızında kalıyor. Daha önce Windows 10’da bu durumla karşılaşmamıştım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
BIOS güncel değilse güncelle derim, BIOS ayarları kaydetmiyor sanırım. Ek olarak RAM'leri söküp takın.
BIOS güncel değilse güncelle derim, BIOS ayarları kaydetmiyor sanırım. Ek olarak RAM'leri söküp takın.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…