ens

Çalışkan
Merhaba MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi anakartım var. İşlemcim 7500F. AM5'e geçerken RAM olarak G.Skill RAM aldım uyumluluk listesine bakaraktan (F5-6000J3636F16GX2-TZ5NR) fakat sistemi restart ettiğimde bootta sarı ışıkta kalıyordu, sistem açılmıyordu resette.

Anakartı servis pointe gönderdim işlemciyi de gönderin dediler. Kendileri denediler farklı uyumlulukta olan bir RAM'lar ile 2-4 kombinasyonlu şekilde XMP ve EXPO açarak denemişler yaklaşık 20-25 defa reset atmışlar hiçbir sorun görülmediğini belirttiler. Teknik servisteki arkadaşla konuştuğumda bunları aktardı bana.

Daha önce de elimdeki RAM'ı garantiye göndermiştim değiştirdiler fakat sıfır gelen RAM'de de aynısı oldu. Uyumluluk listesinde olan bir RAM nasıl böyle bir sorun oluşturabiliyor anlamış değilim. RAM önerisi istiyorum sizlerden, sağlam sorunsuz. Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi anakartım var. İşlemcim 7500F. AM5'e geçerken RAM olarak G.Skill RAM aldım uyumluluk listesine bakaraktan (F5-6000J3636F16GX2-TZ5NR) fakat sistemi restart ettiğimde bootta sarı ışıkta kalıyordu, sistem açılmıyordu resette.

Anakartı servis pointe gönderdim işlemciyi de gönderin dediler. Kendileri denediler farklı uyumlulukta olan bir RAM'lar ile 2-4 kombinasyonlu şekilde XMP ve EXPO açarak denemişler yaklaşık 20-25 defa reset atmışlar hiçbir sorun görülmediğini belirttiler. Teknik servisteki arkadaşla konuştuğumda bunları aktardı bana.

Daha önce de elimdeki RAM'ı garantiye göndermiştim değiştirdiler fakat sıfır gelen RAM'de de aynısı oldu. Uyumluluk listesinde olan bir RAM nasıl böyle bir sorun oluşturabiliyor anlamış değilim. RAM önerisi istiyorum sizlerden, sağlam sorunsuz. Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Merhaba! MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi anakartınız ve AMD Ryzen 7500F işlemciniz ile uyumlu sağlam bir RAM seçimi yapmak gerçekten önemli. G.Skill RAM'ınızın uyumluluk listesinde olmasına rağmen sorun yaşamanız oldukça can sıkıcı. Sizin için bazı alternatif RAM önerileri sunabilirim:

1. Corsair Vengeance LPX 32GB (2 x 16GB) DDR5 6000MHz: Bu RAM seti, yüksek performans ve stabilite sunuyor. XMP profillerini başarıyla destekler ve genel olarak MSI anakartlarla iyi bir uyum sağlar.

2. Kingston Fury Beast 32GB (2 x 16GB) DDR5 6000MHz: Kingston, güvenilirliği ile bilinir ve bu model de MSI anakartanlarıyla sorunsuz çalışmayı vaat ediyor.

3. Crucial Ballistix 32GB (2 x 16GB) DDR5 6000MHz: Crucial'ın bu DDR5 RAM'i, yüksek çalışma hızı ve iyi bir soğutma sağlar. Hem oyun hem de üretkenlik için iyi bir seçimdir.

4. Teamgroup T-Force Delta RGB 32GB (2 x 16GB) DDR5 6000MHz: Eğer estetik de önemliyse, bu RGB RAM, hem performans hem de görünüm açısından mükemmel bir seçenek.

Bu modeller, genel olarak MSI B650 Gaming Plus anakartınızla uyumlu çalışması bekleniyor. RAM seçiminizle ilgili sorunu çözmek için bu alternatifleri deneyebilirsiniz. Umarım bu bilgiler yardımcı olur. Başarılar!