Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ucorek34

Çalışkan
Merhaba,

Kasım ayının 2. haftasında topladığım bilgisayar dün gece sularında aniden kapandı. Bilgisayarı yeniden açmak istediğimde 1 saniye güç gelip ardından anakart üzerindeki CPU LED göstergesi yanıp güç kesildiğini gözlemledim. Ardından ilk olarak soket bağlantılarını kontrol ettim. Sıvı soğutucuyu söküp termal macunu yeniledim. Ardından tekrar denedim ancak sonuç değişmedi. Ardından güç kaynağı, anakart, CPU, sıvı soğutucu, SSD ve 1 adet RAM takılı olacak şekilde güncel BIOS sürümü üzerinden Flash BIOS işlemini uygulayıp bir umut bilgisayarı çalıştırmayı denedim ve yine sonuç değişmedi. Son çare SSD çıkarıp bir de öyle deneyeyim dedim. SSD üzerindeki soğutucu bloku kaldırdığımda anakart üzerinde ciddi bir oksitlenme olduğunu ve sorunun asıl kaynağının bu olduğunu farkına vardım. Oksitlenmenin sebebini anlayamamış olsam da sıvı soğutucuda bir sızıntı olup olmadığını kontrol ettiğimde herhangi bir sızıntı gözlemlemedim. Bu kadar kısa süreli bir kullanım senaryosunda bu sorun neden kaynaklanmış olabilir? Çözüm için ne yapmalıyım?

Marka: MSI
Model: B650M Project Zero

Görüş ve yardımlarınızı rica ederim. Ekte anakart görselini bulabilirsiniz.

Çok teşekkürler,

Uğur.

00290e51-a3f8-4788-bc4e-339368083e22.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba,

Servisten anakartı teslim almaya gittiğimde yetkili tekrar kontrol önerdi. İkinci kontrolde anakartta oksitlenme olmadığı sadece toz tabakası bulunduğu ve donanımsal testlerde sorun ile karşılaşmadıklarını belirttiler. Herhangi bir ücret ödemeden kartı teslim aldım.

Ardından şüphelendiğim diğer donanım parçalarını tekrar gözden geçirip uzay montaj ile anakartın çalıştığından emin oldum.

Akabinde bir sonraki baş şüpheli olan AMD RYZEN 7 7800X3D işlemciyi garantiye gönderdim ve arızalı olduğu anlaşıldı. Garanti kapsamında sıfır ürün gönderdiler. 2 gündür PC sorunsuz şekilde çalışıyor.

Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.

Herkese iyi forumlar…
Teşekkür ederim, garantiye yalnızca anakartı mı göndermeliyim? Diğer donanım parçalarını da beraberinde göndermem gerekir mi?

Merhaba, ürünü garantiye gönderdim. Servis kullanıcı hatası diyerek ürünü garanti dışı bıraktı. Ücretli tamirat için öncelikle 850 Tl + KDV arıza tespit ücreti istiyor. Tamirat ücreti ise belirsiz.

Üründe sıvı teması olmadı ancak nargile dumanının etki etmiş olabileceğini tahmin ediyorum. Bu noktada ürünü teknik serviste ücretli tamir ettirmek mi, özel bir serviste tamir ettirmek mi yoksa sıfırını almak mı mantıklı olur noktasında ciddi bir kararsızlık içindeyim.

Oksitlenme sorunu yaşayıp özel serviste hizmet almış ve aldığı hizmetten memnun kalmış arkadaşlar varsa; özellikle İstanbul Avrupa Yakası lokasyonundaki servis önerilerini bekliyorum.

Teşekkürler

Merhaba, ürünü garantiye gönderdim. Servis kullanıcı hatası diyerek ürünü garanti dışı bıraktı. Ücretli tamirat için öncelikle 850 TL + KDV arıza tespit ücreti istiyor. Tamirat ücreti ise belirsiz.

Üründe sıvı teması olmadı ancak nargile dumanının etki etmiş olabileceğini tahmin ediyorum. Bu noktada ürünü teknik serviste ücretli tamir ettirmek mi, özel bir serviste tamir ettirmek mi yoksa sıfırını almak mı mantıklı olur noktasında ciddi bir kararsızlık içindeyim.

Oksitlenme sorunu yaşayıp özel serviste hizmet almış ve aldığı hizmetten memnun kalmış arkadaşlar varsa; özellikle İstanbul Avrupa yakası lokasyonundaki servis önerilerini bekliyorum.

Teşekkürler.

Nargile dumanı etki etmez internet kafelerde bilgisayarların içine sabaha kadar girmeyen duman kalmıyor ve oksitlenme gibi şeyler olmuyor ayrıca tamir etmenin pek güvenli olduğunu sanmıyorum bence en mantıklısı yeni anakart ve yeni soğutucu almak.

Merhaba,

Servisten anakartı teslim almaya gittiğimde yetkili tekrar kontrol önerdi. İkinci kontrolde anakartta oksitlenme olmadığı sadece toz tabakası bulunduğu ve donanımsal testlerde sorun ile karşılaşmadıklarını belirttiler. Herhangi bir ücret ödemeden kartı teslim aldım.

Ardından şüphelendiğim diğer donanım parçalarını tekrar gözden geçirip uzay montaj ile anakartın çalıştığından emin oldum.

Akabinde bir sonraki baş şüpheli olan AMD RYZEN 7 7800X3D işlemciyi garantiye gönderdim ve arızalı olduğu anlaşıldı. Garanti kapsamında sıfır ürün gönderdiler. 2 gündür PC sorunsuz şekilde çalışıyor.

Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.

Herkese iyi forumlar…

Çözüm