Hocam BIOS güncellemek için USB'ye MSI.ROM dosyasını attım. Flash butona bastım şu an CPU ışığı kırmızı yanıyor ve flash buton ışığı yanıp sönüyor. Sorun nedir sizce yardımcı olabilir misiniz?
Merhaba, önceki rehberimde olan BIOS güncelleme rehberinde sözünü verdiğim BIOS flashback rehberimi sizlere bu makalemde anlatacağım. Bize ne lazım? Bize, bu işlem için sadece üç şey gerekli; Brick olmamış bir anakart USB bellek Güç kaynağı İlk başta, anakartımızın üretici sitesinden BIOS...
Hocam BIOS güncellemek için USB'ye MSI.ROM dosyasını attım. Flash butona bastım şu an CPU ışığı kırmızı yanıyor ve flash buton ışığı yanıp sönüyor. Sorun nedir sizce yardımcı olabilir misiniz?
Recep'in bu konuda videosu vardı. Umarım sorun yaşamadan halledebilirsin.
Videoyu bırakıyorum aşağıya:
@Recep Baltaş Bu arada Techolay için de bu konuda videolu rehber hazırlasan çok iyi olur. BIOS söz konusu olunca kullanıcılar haliyle çok çekiniyor. Ama senin öğretici videoların insanlara güven ve cesaret verdiği için insanın gözü seni arıyor bu tip durumlarda. Hem MSİ hem de Gigabyte anakartlar üzerinden tek bir videolu rehber hazırlarsan çok faydalı olacaktır. Bazı ASUS anakartlarda da bu özellik var mı bilmiyorum ama varsa ve ASUS'u da videoya eklersen bence tadından yenmez.
Görüntü alamadığım için bu yöntemi denemek zorunda kaldım hocam çünkü i7 14700K'yi tanımadı. 1 saatten fazla yanıp sönüyor olmuyor. Pili çıkarttım yine olmadı, jbat1 ile kısa devre yaptım olmadı sorun devam ediyor.