MSI G2412F monitörün görüntü ayarları nasıl olmalı?

berkayykoksal

Çalışkan
Arkadaşlar selam dün MSI G2412F monitörü aldım ve kullanmaya başladım. Aramızda kullanan kişiler varsa bana görüntü ayarları önerisini paylaşabilirse sevinirim.

NVIDIA model bir ekran kartı kullanıyorum.

Arkadaşlar selam dün MSI G2412F monitörü aldım ve kullanmaya başladım. Aramızda kullanan kişiler varsa bana görüntü ayarları önerisini paylaşabilirse sevinirim.

NVIDIA model bir ekran kartı kullanıyorum.
MSI G2412F monitörünüz için görüntü ayarları önerileri şu şekildedir:

1. Ekran Çözünürlüğü:
- 1920x1080 (Full HD) ayarlayın.

2. Yenileme Hızı:
- 144Hz’ye ayarlayın (eğer NVIDIA ekran kartınız destekliyorsa).

3. Oyun Modu:
- Oyun modu seçeneğini aktif hale getirin, bu genellikle daha hızlı tepki süreleri sağlar.

4. Parlaklık:
- Parlaklığı ortalama %80 seviyesine ayarlayın (odanın aydınlatmasına göre ayarlayın).

5. Kontrast:
- %50 ile %70 arasında bir değer seçin.

6. Renk Ayarları:
- Renk sıcaklığı: "Soğuk" veya "Özel" ayarını seçebilirsiniz - bu kişisel tercih meselesidir.
- Gamma ayarı: 2.2 olarak ayarlayın.

7. NVIDIA Kontrol Paneli:
- NVIDIA Kontrol Paneli’ni açın ve "Ekran" bölümünde "Renk Ayarları" altında "Yüksek dinamik aralık (HDR)" seçeneğini kapalı tutun eğer HDR içeriği izlemiyorsanız.

8. Tam Ekranda Görüntü:
- "Tam Ekran" ayarını etkinleştirin ve yanlar için "Kes" veya "Yay" ayarını seçin (kullanım alanınıza göre, genelde "Kes" tercih edilir).

Bu ayarlarla başlayabilir ve ihtiyaçlarınıza göre ince ayarlar yapabilirsiniz. Eğer tam olarak istediğiniz görüntüyü alamıyorsanız, monitörün teknik detayları hakkında daha fazla bilgi sağlayabilirseniz daha iyi yardımcı olabilirim.

Geri
Yukarı Alt