Cokonatnat

Uzman
Merhaba, haftalarca araştırma yaptıktan sonra beyaz 2K gaming monitör için MSI MAG 274QRFW E20’ye karar verdim. Bütçem kısıtlı ve bu fiyat aralığında tüm kriterlerimi karşılayan başka beyaz model bulamadım.

Neden bu model:
• 200Hz, 0.5ms GTG, Rapid IPS, HDR400 (VESA sertifikalı)
• 2x HDMI + 1x DisplayPort + Kulaklık çıkışı
• G-Sync Compatible (RTX 5060 Ti kullanıyorum)
• Pivot + VESA 100x100mm (monitör kolu takacağım)
• Beyaz tasarım

Ana kullanım amacım ağır AAA açık dünya oyunları. QHD çözünürlük RTX 5060 Ti için ideal eşleşme.

Asıl endişem Ebrar Bilgisayar:
Bu modeli Türkiye’de yalnızca Ebrar Bilgisayar satıyor. Araştırırken bazı endişe verici yorumlarla karşılaştım:
• “Sıfır ürün diyerek iade edilmiş/kullanılmış ürün gönderdiler” diyen kullanıcılar var
• Ölü pikselli monitör gelen, iade edip tekrar sipariş verince yine sorunlu ürün aldığını söyleyen biri mevcut
• Öte yandan “resmi MSI satış noktası, sorunsuz aldım” diyenler de var

Net bir kanı oluşturamadım, bu yüzden sormak istedim:

1. Bu monitörü kullananlar panel kalitesinden memnun mu? Ölü piksel veya backlight bleeding yaşandı mı?
2. Ebrar Bilgisayar’dan alan oldu mu, deneyiminiz nasıldı?
3. Bu bütçede daha iyi bir alternatif var mı?

Şimdiden teşekkürler.

IMG_1116.webp

Aynı monitörü kullanıyorum, @BerkayZ87 arkadaşımızın dediğine göre biraz eski bir panel kullanıyor. Fakat aldığım günden beridir cihazı aktif olarak kullanıyorum ve hiçbir problem yaşamadım. Cihaz gelir gelmez zaten teste soktum, bir tane bile ölü piksel çıkmadı şansıma. Ama ürünün oyunlarda olan grafikleri olsun veya başka bir şey yapayım, görüntüsü oldukça tatmin etti.

Ama benim için cihazda dezavantajı olan bu üründe Type-B girişi olmadığı için yazılım üzerinden kontrol edemiyorsunuz, sadece istediğiniz ayarları arka joystick panelinden yönlendirme yapıyorsunuz. Eminim daha iyi öneriler arkadaşımız yapar. Bir şey daha söylemek istiyorum üründe kapatma düğmesi yok, arka paneldeki düğmeye 10 sn gibi süre ile bastığınız zaman monitör o şekilde kapanıyor.

Ebrar bilgisayarı daha önce duymadım, ben ürünü Vatan Bilgisayar'dan almıştım.

Aynı monitörü kullanıyorum, @BerkayZ87 arkadaşımızın dediğine göre biraz eski bir panel kullanıyor. Fakat aldığım günden beridir cihazı aktif olarak kullanıyorum ve hiçbir problem yaşamadım. Cihaz gelir gelmez zaten teste soktum, bir tane bile ölü piksel çıkmadı şansıma. Ama ürünün oyunlarda olan grafikleri olsun veya başka bir şey yapayım, görüntüsü oldukça tatmin etti.

Ama benim için cihazda dezavantajı olan bu üründe type-b girişi olmadığı için yazılım üzerinden kontrol edemiyorsunuz, sadece istediğiniz ayarları arka joystick panelinden yönlendirme yapıyorsunuz. Eminim daha iyi öneriler arkadaşımız yapar. Bir şey daha söylemek istiyorum üründe kapatma düğmesi yok, arka paneldeki düğmeye 10 sn gibi süre ile bastığınız zaman monitör o şekilde kapanıyor.

Ebrar bilgisayarı daha önce duymadım, ben ürünü Vatan Bilgisayar'dan almıştım.

Vatan Bilgisayar'a baktım ama bu modelden göremedim hocam. Orada olsa direkt alırım ama dediğim gibi resmen başka satıcı yok ve satın alıp sorun yaşayanlar olmuş, o yüzden emin olamadım. Monitörün iyi olduğuna eminim, bu sözlerinizle beni rahatlattınız.

Vatan Bilgisayar'a baktım ama bu modelden göremedim hocam. Orada olsa direkt alırım ama dediğim gibi resmen başka satıcı yok ve satın alıp sorun yaşayanlar olmuş, o yüzden emin olamadım. Monitörün iyi olduğuna eminim, bu sözlerinizle beni rahatlattınız.

Aldığım gün stokta vardı ama bitmiş sanırım veya kaldırmışlar. Bilemeyeceğim. Ama Ebrar Bilgisayar da köklü bir firma, zamanında duymuştum. Sonuç olarak teknoloji mağazası Ümraniye'de mağazaları var. Böyle mağazası ve web sitesi köklü yerlerden alışveriş yapmakta fayda var.

Merhaba, haftalarca araştırma yaptıktan sonra beyaz 2K gaming monitör için MSI MAG 274QRFW E20’ye karar verdim. Bütçem kısıtlı ve bu fiyat aralığında tüm kriterlerimi karşılayan başka beyaz model bulamadım.

Neden bu model:
• 200Hz, 0.5ms GTG, Rapid IPS, HDR400 (VESA sertifikalı)
• 2x HDMI + 1x DisplayPort + Kulaklık çıkışı
• G-Sync Compatible (RTX 5060 Ti kullanıyorum)
• Pivot + VESA 100x100mm (monitör kolu takacağım)
• Beyaz tasarım

Ana kullanım amacım ağır AAA açık dünya oyunları. QHD çözünürlük RTX 5060 Ti için ideal eşleşme.

Asıl endişem Ebrar Bilgisayar:
Bu modeli Türkiye’de yalnızca Ebrar Bilgisayar satıyor. Araştırırken bazı endişe verici yorumlarla karşılaştım:
• “Sıfır ürün diyerek iade edilmiş/kullanılmış ürün gönderdiler” diyen kullanıcılar var
• Ölü pikselli monitör gelen, iade edip tekrar sipariş verince yine sorunlu ürün aldığını söyleyen biri mevcut
• Öte yandan “resmi MSI satış noktası, sorunsuz aldım” diyenler de var

Net bir kanı oluşturamadım, bu yüzden sormak istedim:

1. Bu monitörü kullananlar panel kalitesinden memnun mu? Ölü piksel veya backlight bleeding yaşandı mı?
2. Ebrar Bilgisayar’dan alan oldu mu, deneyiminiz nasıldı?
3. Bu bütçede daha iyi bir alternatif var mı?

Şimdiden teşekkürler.

Eki Görüntüle 253984
Peşin fiyatına 6 taksit de var.
Kullandım bu monitörü. Beyaz sistem toplarken 2025 Ekim de almıştım. Tam F/P özelliklerine göre.
200 Hz kadar 10 bits. Üstü 8 bit+FRC şeklinde.
Ben direkt Sinerjinin sitesinden almıştım. Sadece 1 adet sıkışmış piksek çıkmıştı çok göze batmayan. O da 2 ay içinde düzeldi.
Genel olarak memnundum.
Masaüstünden Evnia yazılımı üzerinden de ayarlarını yapabiliyorsun.
İş görür denilecek kadar hoparlörü de var.
Benim için tek dezavantajı, monitör biraz fazla sallanıyor. Şu an yine bu markanın OLED ini kullanıyorum, bu da aynı şekilde sallanıyor ama alıştım artık.
10 üzerinden rahat 9 verdiğim, şık ve kaliteli bir monitör