MSI MAG A650BN vs XPG Pylon 650B

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dorayaki
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    xpg

Dorayaki

Uzman
Bu iki PSU da kararsız kaldım hangisini almam daha iyi olur? Sistemde AMD R5 5600 ile RX 6700 kullanacağım.

XPG iyidir.

Overkill olmaz. İleriye dönük iyidir. Ucu ucuna yeter 550W.

İfadeler: 144
Boyle bir sey yok. Baz aldiginiz kaynaklari ogrenebilir miyim?

Overkill olduğu falan yok. Arkadaş burada 850W PSU takmıyor.

Siz sanırım TGP'nin ve spikenin ne olduğunu bilmiyorsunuz. O PSU'yu alırsa o arkadaş adam akıllı geliştirme yapamayacak çünkü sistem o kart ile spike attığında 500W'lere dahi çıkacak. Bu arkadaş kart modeli yükselteyim derse ortada mıh gibi kalacak

650W varken 550W aldırmanın lüzumu ne oluyor?

Ne yani 100W fazla aldı diye aşırı fazla mı gelecek?

100W fazla olsun ileriye dönük olsun. 550 yeter mi? Evet. Bütçe varken neden daha düşük bir model alsın ki? Değil mi yani.

Bu arkadaş kart modeli yükselteyim derse ortada mıh gibi kalacak

Ben konuda PSU'yu omurluk alin diye bir sey dedigimi hatirlamiyorum. Bu konuya da deginmistim mesajimda zaten.

Yukaridaki Delta da sistem ileride yukseltilmeyecekse yeterli gelir.

...sistemin su anki haliyle

Gibi gibi seyler.

Siz sanırım TGP'nin ve spikenin ne olduğunu bilmiyorsunuz.

İki kavramdan da haberim var. Spike ile de olsa ciddi sorun olusmaz sistemde, sanirsiniz 300W PSU'dan bahsediyoruz konuda.

650W varken 550W aldırmanın lüzumu ne oluyor?

650W varken 550W aldirmanin luzumu fiyat farki oluyor. Konudaki Delta ile diger PSU'lar arasinda neredeyse 800 TL fark var ve bu oldukca ciddi bir fark. Spike ile de olsa, kullanilmayacak ekstra kapasite icin fazladan fiyat farki odemenin manasi yok.

Ha konu sahibi benim harcayacak param bol, almak istiyorum derse bir sey diyemem ama aksi durumda konudaki diger PSU'lari onermem. Aradaki fark 200-300 lira olsa kabul edilebilirdi bu durum. Fiyat cok oynuyor, mesele bu.

800 TL pek bir fark değil Sistemi geliştirmek istiyorsa o 800 TL farkı ödemediğine büyük pişman olacak konu sahibi.

o kart ile spike attığında 500W'lere dahi çıkacak.

RX 6700XT'nin bile en fazla 300W civarına kadar power spike'ı var. 6900XT'nin power spike'ları 500-600W civarında. R5 5600 zaten doğru düzgün güç tüketmiyor bile.

Önerilen ortalama zaten 550W. Pylon'un ve A650BN'lerin fiyat bilgisi de belirtilmemiş. Sorulması gereken ilk soru fiyatları. A650BN'yi 2500 TL gibi bir fiyattan aldırsanız kazık yedirmiş olacaksınız arkadaşa.

Şöyle bir öneri şekli yok yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…