Çözüldü MSI MAG B550 TOMAHAWK DRAM ışığı kırmızı yanıyor ve sistem açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Visal

Yetkin
Makaleler
3
Yer
Ankara
Merhaba arkadaşlar,

Ocak ayında Vatan'dan sıfır aldığım MSI B550 TOMAHAWK anakartı daha yeni deneme fırsatım oldu, her şeyi doğru yapmama rağmen DRAM ışığı kırmızı renk yanıyor ve hiç tepki yok.

Denediklerim: 2x8 2 farklı set RAM ile tüm slotları tek tek denemek, o RAM'leri başka sistemde de denemek (çalışıyorlar), 2 farklı PSU ile denemek, farklı ekran kartı ile ve ekran kartsız denemek, elektrik boşaltmak, BIOS pili çıkarıp takmak

Sizce iade alırlar mı bu durumda? Almazlarsa ne yapmam lazım? Beni bilen bilir, aldığım 2. bozuk sıfır MSI anakart oldu bu. Artık ne tepki versem bilmiyorum açıkçası.

Çözüm
Merhaba, servise gönderdiğimde hiçbir problem olmadığı geri dönüşünü aldım. Daha sonra, işlemcimi gönderdim son çare olarak ve evet, işlemcim bozukmuş.
Islemcinizi de farkli bir sistemde ayni RAM'ler ile denediniz mi ya da deneyebilme sansiniz var mi? Iki anakartta da ayni sorunu yasiyorsaniz islemciden kaynakli da olabilir zira islemciye baglilar sonucta.

Ek olarak BIOS guncellemeyi de deneyebilirsiniz, RAM konusunda uyumsuzluklar yeni surumlerde daha da gelistirilebiliyor. Anakartinizda Flashback ozelligi de var zaten rahat olur.

Son düzenleme:
Islemcinizi de farkli bir sistemde ayni RAM'ler ile denediniz mi ya da deneyebilme sansiniz var mi? Iki anakartta da ayni sorunu yasiyorsaniz islemciden kaynakli da olabilir zira islemciye baglilar sonucta.
İşlemcimi hiç denemedim. Ryzen 5 5500 işlemcim var, Amazon'dan 19 Aralık'ta aldım ama 2 hafta bile kullanamadım anakart arızasından ötürü. O zamanlar çalışıyordu.

BIOS update aklıma gelmemişti, update için gerekli dosyayı indirip flashıma atabileceğim bir sistemim yok şu an. BIOS sürümü uyumsuz olsaydı CPU ışığının yanması gerekmez miydi?

Son düzenleme:
BIOS update aklıma gelmemişti, update için gerekli dosyayı indirip flashıma atabileceğim bir sistemim yok şu an. BIOS sürümü uyumsuz olsaydı CPU ışığının yanması gerekmez miydi?
Islemci uyumsuzlugundan bagimsizdi benim demek istedigim.

Ek olarak islemci sogutucusunu asiri siktiysaniz biraz gevsetmeyi deneyebilirsiniz, bu sekil yapildiginda RAM ya da I/O sorunlari olabiliyor.

Merhaba, öncelik sıralamasına göre şunları öneriyorum.

1. BIOS Flashlama. bkz. Rehber: ASUS BIOS Flashback Rehberi
2. RAM arazası, ilk adım başarıyla sonuçlanmazsa RAM arızası daha muhtemel. Farklı RAM modülleriyle deneme imkanın varsa önce öyle dene. Eğer yoksa RAM'lerin uçlarını silgiyle hafifçe silin.
3. SSD, HDD sorunları. Bütün diskleri çıkartıp sadece BIOS'a giriyor mu diye kontrol etmeyi deneyebilirsiniz.
4. En olanıklı bu geliyor bana, soğutucuyu ve işlemciyi çıkartın ve işlemci soketinde termal macun var mı diye kontrol edin. Varsa, diş fırçası iş görür.

Benim tavsiyelerim bunlar, Yiğit'in verdiği çözüm önerileri de muhtemeldir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Islemci uyumsuzlugundan bagimsizdi benim demek istedigim.

Ek olarak islemci sogutucusunu aşırı siktiysaniz biraz gevsetmeyi deneyebilirsiniz, bu sekil yapildiginda RAM ya da I/O sorunlari olabiliyor.

Benim de başıma geldi bu soğutucu olayı. İnsana kafayı yediriyor buluna kadar.

Güncelleme : Yaptığım BIOS güncellemesi de sonuç vermedi, desteklenen belleklerde kendi belleğim de vardı, öyle olunca servise gönderdim kartı, gelince güncellemeleri yazarım.

Güncelleme 2 : Anakart servisten geldi, hiçbir sorunu yokmuş. Belki RAM desteklenmiyordur diyip anakart sitesindeki destekli RAM'lerden aldım, sorun hâlâ devam ediyor. İşlemcimi servise göndereceğim, gelişmeleri yazarım.

Son düzenleme:

ChatGPT'nin dediğine göre, RAM'ler sorunlu ancak işlemci RAM'leri okuyabiliyormuş. CPU ve DRAM ışığı yanıyorsa Ramlerinizi değiştirmeniz lazımmış.

Efendim, bence teknik servise gönderip temizlettirsin.

Efendim, sorun çözüldü mü?

Merhaba, servise gönderdiğimde hiçbir problem olmadığı geri dönüşünü aldım. Daha sonra, işlemcimi gönderdim son çare olarak ve evet, işlemcim bozukmuş.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…