trucker

Çalışkan
Yaklaşık 1 hafta önce MSI MAG CoreLiquid I360 Whıte Sıvı Soğutma aldım. Sistemi de yeni topladım. Ryzen 7 9800X3D işlemci bulunmakta. Sağ olsun @20424 hocamında yardımıyla fan ayarlarını yaptık. Fan ayarları ve fan RPM değerleri fotoğraftaki gibi.

İşlemci 45-50 derece sıcaklıkta iken bu RPM değerleri özellikle pompadaki normalden yüksek mi? Çünkü sistem gerçekten gürültülü çalışmakta. Ekran kartı fan açmamışken videosunu da ekledim. (Gıcırdama sesi koltuktan geliyor :) )

Ayarlarla pek oynamak istemiyorum öncesinde sistemin açılmaması gibi sorunlarla karşılaştım. Bu değerlerde böyle gürültülü ses vermesi normal mi? Onu öğrenmek istiyorum. Montajla ya da kablo bağlantısı ile ilgili bir hata yapmış olabilir miyim? İade hakkım devam ediyor.

IMG_4667.webp

IMG_4668.webp

IMG_4669.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar öneriniz için teşekkür ederim. Ayarı fotoğraftaki gibi yaptım. RPM değeri nerdeyse 1000 düştü işlemci sıcaklığı boşta 46-47 lerden 50-52 derecelere çıktı yani işlemcide sorun olduğunu düşünmüyorum. Ama çıkan ses gürültüsünde hiçbir değişiklik olmadı. Aynı gürültü devam ediyor.

Buradaki konuyu açmadan önce pompa ayarıyla da oynamıştım ve ses azalmıştı. Sanırım yanlış bir ayar yaptığımdan dolayı da sistemi açtığımda görüntü vermiyordu. BIOS sıfırlayınca düzeldi. Ama sesin azalması pompa üzerinde yaptığım değişiklikten sonra oldu ondan eminim.

Arkadaşlar bakabilir misiniz? Ne yapmam gerekiyor?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-09-26 at 19.16.16.webp
    WhatsApp Image 2025-09-26 at 19.16.16.webp
    1,2 MB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme: