HASOKESIOFNSFRT

Çalışkan

Öncelikle merhaba,

Bugün, yaklaşık iki ay önce almış olduğum sıvı soğutucu hakkında fikirlerimi yazacağım. Aldığım zaman bir sıvı soğutucuya ihtiyacım yoktu, Amazon'da iyi bir indirim olduğu için almıştım. Zaten i3 10100F kullanıyordum, ne ihtiyacım olabilir ki? Sonradan R5 5600'e geçince biraz daha anlamlı bir alışveriş oldu. Montaj kısmı biraz garip geçti. Modelin özelliği olan fanların radyatöre önceden montelenmiş olması ve pompa ayaklarının takılı olması işime yaradı ama ne kadar gerekli olduğu tartışılır. Malzeme kalitesi de gayet iyi. Kasaya normalde sığmayacak bir modelmiş ama bir şekilde sığdırdım. Pompa işlemci üzerine montajı biraz zor hatta bayağı zor özellikle de AM4 işlemcilerde. Daha önce hiç sıvı soğutucu kullanmadım o yüzden sorun benimle de ilgili olabilir. Performansına gelirsek. OCCT stres testleri yaptım. i3 61 dereceyi geçmiyordu (Süresini hatırlamıyorum ama bayağı beklemiştim 30dk civarıdır muhtemelen), R5'te de daha kısa bir testte en fazla 64 dereceyi gördü. Performans olarak gayet iyi. RGB'leri de gayet güzel. Anakartımda ARGB HUB olmadığı için Dark'ın ARGB HUB'ını aldım ve o da gayet iş görüyor. Yani gayet iyi bir sıvı soğutucu. Şu anki piyasayı bilmiyorum ama eğer fiyatı mantıklıysa kesinlikle tercih edilebilir.