MSI MAG Forge M100A vs CM Masterbox MB311L

Hybrid Theory

Yetkin
Yer
İstanbul
İyi sosyaller.

Eski bilgisayarım için kompakt bir kasa bakıyorum. Anakartım Gigabyte GA-A320M-S2H. Bundan ötürü Mid Tower ya da Full Tower bir kasa almak istemiyorum. Mini Tower bir kasanın fazlasıyla benim için yeterli olacağını düşünüyorum.

İdare edebilmek için elimde Cooler Master RC-430 500W güç kaynağı var. Bu yüzden güç kaynaklı bir model düşünmüyorum şu anda. Geçenlerde kampanyada M100A D60 vardı ama kaçırdım.

Ayrıca elimde 4 adet disk var: 2 adet SSD, 2 Adet HDD. HDD'lerden birisi 2.5 inç (laptoptan söktüm ve performansı iyi), diğeri HDD 3.5 inç. M100A'ya bu dördünü çok rahat takabiliyorum. Ekstradan bir diske ihtiyacım olursa artık M.2 slotuna geçerim.

M100A ve MB311L arasında 500 TL fiyat farkı var. Her ne kadar Cooler Master almak istesem de bu fiyat farkına değecek avantajım var mı? Kasa ölçülerine de baktım ayrıca, genel olarak MB311L daha geniş hacimli. Uygun fiyata farklı bir mini Tower tavsiyeniz varsa beklerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
MB311L. Malzemesi kalite. Hava akışı gayet başarılı. 2 sene keyifle kullandım.
Harddisk 3 yada 4 tane takabiliyorsunuz.
Senin için de okeyse başka kasa bakmana gerek yok bence.

MB311L. Malzemesi kalite. Hava akışı gayet başarılı. 2 sene keyifle kullandım.
Harddisk 3 yada 4 tane takabiliyorsunuz.
Senin için de okeyse başka kasa bakmana gerek yok bence.
Benim için fazlasıyla OK bir ürün. Hatta mart başında alayım diyordum ama birkaç gün önce kampanyası bitti. Marta kadar bulduğum fiyattan kalırsa veya yeni bir kampanya olursa alacağım. Olmazsa da mini tower kasalarda çok bir seçeneğim yok zaten.

Ne aradığını bilen birisin. Kullanıcı olarak seni tatmin edeceğini düşünüyorum. Çok fazla sistem topladım sattım kullandım vs. keyif alarak kullandığım kasalardan biri oldu. Kompakt oluşu çok güzel. Fanları çok kaliteli olmasa da yeterli hava akışını sağlıyor. Fiyatının karşılığı performansıyla veriyor.

Fanları sonradan değiştirebilirim. Zaten egzoz için 2 tane fan alacağım. Benim için önemli olan kasanın metal bir tenekeden ziyade kullanışlı olması ki aynü düşünceleri paylaşıyoruz. Peki MB311L'nin içinden fan kontrolcüsü çıkıyor mu? Çıkmıyorsa önerin var mı? Ledlerin benim için önemi yok. Bütün fanları bir tek yerde toplamak daha önemli benim için.

Bir de daha önce M100A kullandın mı? Hiç eline geçti mi?

Öncelikle MSI MAG Force 100M, MAG Force 100mr, MAG Shield M301 kasalarını deneyimleme fırsatım oldu. Bu modellerde bir Corsair, Cooler Master kadar malzeme kalitesi, işçilik ve kullanıcı için ufak detaylara dikkat edildiğini görmedim.

Fan kontrolcüsünü hatırlayamadım ama Alfais marka çoklayıcı kullandığımı hatırlıyorum. O zamanlar (2021) topladığım her sistemi arkadaşlarımla olan Discord kanalında paylaşıp yorumlarını alırdım fakat fotoğrafını (içi dolu hali) bir türlü bulamadım o kasanın.
R5 3600 ve Rtx 2060 ve Cooler master ml120R (TR'de pek yok) model sıvı soğutmalı bir kasaydı.

Bahsettiğin modeller M100A'dan çok farklı değil. Hatta M100R ile M100A arasında fan haricinde bir fark yok bildiğim kadarıyla. En azından MB311L'yu uygun fiyattan alamazsam alternatifi hakkında fikir sahibi oldum. Fan kontrolcüsüne kasayı aldıktan sonra bakacağım artık. Belki içinden basit de olsa düz kablo olarak toplayıcı çıkar. Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…