MSI MAG Pano M100R PZ kasa fanları Gigabyte anakart ile kontrol edilebilir mi?

xSquixWasTaken

Çalışkan
MSI MAG Pano M100R PZ model kasa sipariş ettim ancak anakartım Gigabyte. Bu yüzden MSI Center kullanamıyorum. Bu yüzden fan hızlarını nasıl ayarlayacağım hakkında hiçbir fikrim yok. Ne yapmam gerek?

3 tane daha fan yerleştireceğim onların hızını da ayarlamam gerekecek onları da nereye bağlamam gerekecek.

Dosya Ekleri

• görsel_2025-10-29_192910697.webp
    226,6 KB · Görüntüleme: 43

Gigabyte B650M DS3H

Yeni alacağım fanları da oraya takabilir miyim?

Üstteki CPU, sağdakilerden biri kontrolcüden çıkan kabloyu taksan 2 adet boşta fan girişin kalıyor. RGB için ise sanırım altta 1 adet tek var onu da kontrolcüden çıkana takarsan boş yerin kalmayacak. Yeni çok fan destekleyen kontrolcü lazım olabilir sana. Yeni fanların modelini de paylaşabilir misin aklında bir model var mı? RGB olacak mı onlarda da?

ThermalRight TL-M12-S ARGB​

İç içe geçirmeli model bu güzel fanların hepsini iç içe geçirip anakarta takabilirsin ama RGB'ler için kontrolcüden birini çıkarıp onu da bu 3'lü sete birleştirip takınca sorunsuz çalışır mı onu bilmiyorum. Fazladan 1 adet daha RGB çıkışı olsa anakartta sorun olmazdı ama dediğim gibi kasadaki kontrolcüde deneme yanılma yapacaksın kesin çalışır diyemiyorum.

Onlar sıcaklığa 2-3 derece etki eder tahminim, parçaları bilmiyorum bu arada. Olmazsa sorun olmaz kasa geniş çünkü. Yeni fan almak zorunda değilsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…