Yeni anakartımdan görüntü alamıyorum. MSI Pro B650M-E anakart ve Ryzen 5 7600 işlemci aldım. RAM olarak 2 tane 8 GB DDR5 5600 MHz Kingston RAM aldım. RAM ve anakart sıfır. İşlemciyi 2. el olarak aldım.
CPU kırmızı, DRAM sarı ışık şeklinde yanıyor. Fotoğraf olarak ekledim. Anakart ve RAM sıfır olduğu için işlemcide sorun olmasından şüphelendim. Ya da BIOS ile alakalı olabileceğini düşündüm ama anakartın kutusunun üzerinde 9000 serisi desteklediği yazıyor. 9000 serisi destekleyen anakartın BIOS güncellemesi gerekmeden Ryzen 5 7600 işlemciyi çalıştırması gerekiyor diye düşünüyorum.
Açılmadığı için BIOS sürümünü de bilmiyorum. O yüzden onunla ilgili de net bir şey söyleyemiyorum. CMOS reset yaptım, RAM'leri tek tek denedim, CPU Power kablosunu kontrol ettim ama sonuç alamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Recep bey benim de başımda buna benzer bir sorun var. Bilgisayar kapalıyken bazı zamanlarda ilk tıkladığımda görüntü gelmiyor. Sonra kasadan PC'yi kapatıp 2 dakika sonra tekrar açtığımda geliyor. Bu problem için de aynı şeyi yapmak çözüm olabilir mi?
Benim açtığım bir konu var oraya da bakabilir misiniz müsait olunca?