Çözüm MSI PRO H610M-E DDR5 sistemde BIOS sürümü düşürünce, kasma sorunu düzeldi

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

25692

Becerikli
Merhaba,

MSI PRO H610M-E DDR5 anakarta sahibim. Oyunlarda yuksek FPS, normal sicaklik ve normal kullanim yüzdelerine ragmen kasma ve goruntude takilma oluyordu. Windows'ta veya Google Chrome'da da ayni sekilde. Sonradan olmaya baslamisti bu sorun, oncesinde hiçbir sorun yasamadim bilgisayarda.

Once bilgisayarin ve monitorun bagli oldugu üçlü prizi değiştirdim. Sorun biraz duzeldi ama halen daha vardi (eski kalitesiz üçlü prizi de sonradan kullanmaya baslamistim).

Bircok şey denedim ama sonra BIOS surumunu dusurmek aklima geldi; cunku guncellemeden sonraki donemlerde bu sorunlar ortaya cikmisti.

Sonuç: BIOS'u sorun hissetmedigim donemlerdeki BIOS olan 2 sürüm asagiya guncelledim, şu an tamamiyle sorun duzeldi; ne bir takilma ve kasma, ne de yirtilma var. Saatlerdir bilgisayar acik ve oyunlarda da denedim, her şey olmasi gerektigi gibi.

Ayrica durumu geri dönüş olarak MSI Türkiye destek ile paylastim, bir yanit bekliyorum. Daha sonra global icin de yazacagim.

Son BIOS surumu nasıl olur da kasmaya sebebiyet verir, anlamadim.

• BIOS güncellemeleri, sisteminizde çeşitli iyileştirmeler veya yeni özellikler sunabilir, ancak bazen uyumsuzluk sorunlarına veya sistem kararlılığını olumsuz etkileyebilir.
  • Özellikle yeni özellikler eklendiğinde veya sistem yapılandırmasında değişiklik yapıldığında, mevcut donanım ile BIOS sürümü arasında uyumsuzluk oluşabilir.
  • Oyun performansını etkileyen faktörler arasında grafik kartı sürücüleri, RAM ayarları ve işlemci yönetimi de bulunabilir; bu nedenle BIOS sürümü bu ayarları etkileyerek kasma sorunlarına neden olabilir.
  • Aşağıdaki adımları uygulayarak sisteminizin stabil olup olmadığını kontrol edebilirsiniz:

1. BIOS Sürümünü Kontrol Edin: Güncel BIOS sürümünü MSI web sitesinden kontrol edin. Sorun yaşadığınız sürümde bilinen hatalar olabilir.

2. Donanım Bileşenlerini Kontrol Edin:
- Bellek (RAM) ve grafik kartının düzgün montajlandığından ve uyumlu olduğundan emin olun.
- Gerekirse RAM'leri farklı slotlarda deneyin.

3. Sıcaklık ve Enerji Yönetimi:
- Sistem bileşenlerinizin sıcaklıklarını kontrol edin. Özellikle işlemci ve ekran kartı sıcaklıkları anormal yükselmişse, kasmalara sebep olabilir.
- Güç kaynağınızın yeterli ve sağlıklı çalıştığını kontrol edin.

4. Güncel Sürücüler:
- Ekran kartı ve diğer donanım bileşenlerinin sürücülerini güncelleyin.
- Windows güncellemelerini kontrol edin.

5. Geri Dönüş Yapın:
- MSI Türkiye destek ekibi ile iletişiminizde aldığınız geri dönüşleri dikkate alın. Eğer BIOS güncellemesi ile ilgili bir çözüm önerisi alırsanız bunu deneyin.

BIOS sürümünü düşürmenin sorunları çözdüğünü belirtmeniz, donanım ve yazılım uyumunun önemini göstermektedir; bu nedenle BIOS güncellemelerinden sonra performans sorunları ortaya çıkabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…