Beyler, MSI PRO X870-P anakartımı değiştirmek istiyorum. Dual channel çalışan RAM’lerim var; ancak sök-tak yaptığımda işlemci maalesef tek RAM olarak çalışıyor. Sadece 4. slotta çalışıyor.
Anakart pinlerini incelediğimde 1–2 tane yamuk pin gördüm gibi oldu. Düzeltmeye çalıştım ama olmadı ya da ben beceremedim, her neyse. Yeni bir anakart almayı düşünüyorum. Sizce ne alayım, iyi dediğiniz bir anakart var mı? Mini anakart önerisi istemiyorum.
Ziraat Bankası’na 6 ay peşin fiyatına taksit yaparak alacağım. Ona göre sitelerden önerirseniz çok mutlu olurum.
Yeni bir anakart almak istiyorsanız, mevcut RAM'lerinizle uyumlu ve ihtiyacınızı karşılayacak güçlü bir model seçmek önemlidir. İşte önerilerim:
1.
MSI MAG B550 TOMAHAWK
- Özellikler: İyi soğutma, geniş bağlantı seçenekleri.
- Uygun fiyat ve performans dengesi.
2.
ASUS ROG Strix B550-F Gaming (Wi-Fi)
- Özellikler: Oyun odaklı tasarım, geliştirilmiş ses çözümü, kablosuz ağ desteği.
- Gelecek nesil bileşenler için ideal.
3.
Gigabyte B550 AORUS Elite
- Özellikler: Yüksek güç verimliliği, iyi veri transfer hızı, estetik tasarım.
- Fiyat/performans açısından tercih edilebilir.
4.
ASRock B550 Phantom Gaming 4
- Özellikler: Uygun fiyat, iyi performans, ışıklandırma özelliği.
- Oyun ve iş amaçlı kullanıma uygun.
Taksit seçeneklerini kontrol ederek uygun bir satıcıdan almanızı öneririm. Ayrıca, değiştireceğiniz anakartın RAM'lerinizle uyumlu olup olmadığını kontrol edin. Anakart seçiminde, ihtiyaçlarınıza ve bütçenize uygun bir denge kurmaya özen gösterin.