MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X ekran kartının orijinal BIOS dosyası nereden bulunur?

Dagster3532 5

Uzman
Kartımın GPU-Z görüntüsü:

Kartım:

Kartım şu an modlu veya resmi olmayan BIOS ile gelmiş. Amacım sadece eski yani ilk haline çevirmek. Ama hiçbir yerde bu kartın BIOS dosyasını bulamadım. Kartı dün arkadaşım test edip satın aldı. Faturası vs. mevcut. MSI üzerinden talep oluştursak kartın asıl sahibi biz olmadığımız için bu BIOS dosyası bize gönderilir mi? Çünkü MSI forumuna o şekilde yazmışlar.

Şu anki BIOS dosyası;

@Recep Baltaş @20424

Son düzenleyen: Moderatör:
Kartınızın BIOS'u orijinal, orada onaylı olmaması resmi olmadığı anlamına gelmez.

@Dagster3532

Hocam peki kart niye tuhaf şekilde fan açıp ısınıyor? FurMark'ta iki dakika içerisinde direkt olarak 70 derecelere geliyor. 10-15 dakika sonra 80 dereceye geldiği halde fanlarını sadece %80 civarlarında çalıştırıyor. Eski BIOS ise falan güncelleyebilir miyiz? Dün bir iki tane denedim ancak kart görüntü vermeyi falan kesiyor ve eskisini attırıyordu. Bugün başka bir forumda da sağ olsun yardım ettiler ancak niyeyse bunu bir türlü çözemedim.

Kartınız ısınıyorsa termal bakım yapmanız lazım, BIOS ile alakası yok.

Kartınız ısınıyorsa termal bakım yapmanız lazım, BIOS ile alakası yok.

Nasıl bir şey önerirsiniz hocam? Ped ölçüleri ve nasıl bir macun kullanmam gerektiğini bilmiyorum. Elimde 500 TL gibi bir para var.

Nasıl bir şey önerirsiniz hocam? Ped ölçüleri ve nasıl bir macun kullanmam gerektiğini bilmiyorum. Elimde 500 TL gibi bir para var.

Padleri değiştirmenize şimdilik gerek yok, macun yenileyin.

Aslında faz değişimli pad (macun) gerekiyor ama şu an stok yok, stoğunu takip edin geldiğinde alıp uygularsınız.

Beklemem derseniz pumpout riski düşük bir macun önereyim.

Son düzenleme:

Hocam vatan falan şart değil aslında. Benim bütçem içerisinde en sağlam bu mu var?

Sağlam macun aramıyoruz, pumpout riski düşük macun arıyoruz, bu da dayanıklı olanlardan biri.

Sağlam macun aramıyoruz, pumpout riski düşük macun arıyoruz, bu da dayanıklı olanlardan biri.

Anladım hocam bütçe 300-400 daha duruma göre çıkardı aslında. Bunu yarın alıp kartın garantisini bozup uygulamaya değer mi? Gerçi kartın garantisi olsa bile yararlanamam sanırım.

Dünyanın en iyi macununu da alsanız pumpout yapma riski var GPU'da, o yüzden kaliteden çok bu konu önemli, önerdiğim kötü macun değildir.

Garanti varsa seri numarasından sorgulayın, aşırı ısınma talebi ile yollarsanız bakımını yaparlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…