• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

MSI RTX 5060 Ti Ventus 2X Plus'ın fanları 1400 RPM'den 3000'lere fırlıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan abdullah erçoban
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 30
  • Görüntüleme Görüntüleme 410

abdullah erçoban

Çalışkan
Yer
konya
Herkese selam,

Yeni ekran kartı aldım, MSI RTX 5060 Ti Ventus 2X Plus modeli. Tüm driverli düzgün kurdum ama ekran kartımın sürekli fanı 1400 RPM'den 3000'lere fırlayıp duruyor. DDU ile tekrar kurdum sürücüleri, MSI Afterburner'dan manuele çekiyorum fan hızını, yine de kafasına göre devir arttırıp çoğalıyor.

2 gündür uğraşıyorum, kafayı yemek üzereyim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
DDU ile driverları silip, daha eski ama stabil olan bir sürümü kurmayı deneyin.

Bu sorun benim eski Gigabyte Windforce GTX 1650 ' de vardı çözüm bulamamış en sonunda msi afterburner ile fan curve hazırlayıp sürekli sabit bir hızda dönmesini sağlayarak idarelik çözmüştüm. Bende de fan devreye girerken ve dururken max hızlara 1 2 saniyeliğie ulaşıp duruyordu yüksek sesle.

Yaptım işe yaramadı.

CS2 de Max 70 74 arası geziyor ama fan hızları sıcaklık stabilken bile 1400 RPM'den 3000 RPM'ye çıkıyor sanki aragaz veriyor gibi.

Model seçimi yaparken hata yapmışsınız. CS'de o sıcaklığı gören kart Furmark'ta 80'i görür zaten. Ventus hiç bir zaman bulaşılmaması gereken çöp bir model.

Undervolt ve kendi fan eğrinizi oluşturacaksınız başka yolu yok.

Kendi fan eğrimi oluşturdum ama dinlemiyor beni FurMark 45 dk 67 derece CS'de saçmalıyor

Kendi fan eğrimi oluşturdum ama dinlemiyor beni FurMark 45 dk 67 derece CS'de saçmalıyor

CS'de daha yüksek ısıya ulaşıpta Furmark'ta daha düşük ısı gören bir kart hayatımda görmedim çünkü CS ekran kartı odaklı bir oyun bile değil. Furmark ayarlarını kontrol et derim bir de kendi fan eğrini geçersiz kılması cidden garip.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…