MSI RTX 5060 Ti Ventus 2X Plus'ın fanları 1400 RPM'den 3000'lere fırlıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan abdullah erçoban
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 30
  • Görüntüleme Görüntüleme 410

Şimdi iade etsem aynı paraya iyi bir marka alamayacağım Gainward INNO gibi markalar alabilcem mecbur VBIOS atacağım sanırım bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı?

@Hamza Ensar Sağlam,
Benim anlamadığım 5060 Ti ve Ventus Plus olmasına rağmen bunu yapması. Dediğiniz gibi muhtenelen yazılımsal bir facia var.
(Ventus Plus larda daha fazla boru olması lazım. Kaldı ki Shadow daha giriş segment. Onda olsa yine anlarım)

Vallahi kart ağırlık olarak kalite olarak güzel duruyor ama şu fan hızına akıl erdiremedim

Vallahi kart ağırlık olarak kalite olarak güzel duruyor ama şu fan hızına akıl erdiremedim

Ventus'a kalite açısından güzel diyorsanız elinize başka orta-üst seviye kart almadığınızdandır. Bu ekran kartı o kadar çöp ki 5060 Ti gibi az güç tüketen bir GPU'ya sahip olmasına rağmen 78 görmüş incelemede:

Benim 5-6 yıl öncesinin 1050 Ti ekran kartının soğutma bloğu bu kartın soğutma bloğundan daha büyüktü

Shadow hakkında hiç bir bilgim yok ancak Shadow daha da alt bir seri ise ya bu Ventus 2X 5060 Ti'lar kronik sorunlu ya da Shadow çöpün de çöpü.

Aynen katılıyorum size GTX1060 1050 Ti RTX3060 MSI gaming modelleri kullanmış biri olarak çok haklısınız onlarda Max 68 derece görüyordum. Ama elimizde kaldı bir kere bunu adam etmemiz lazım sıcaklık falan umurumda değil yeter ki şu saçma fan hızını çözelim.

Shadow hakkında hiç bir bilgim yok ancak Shadow daha da alt bir seri ise ya bu Ventus 2X 5060 Ti'lar kronik sorunlu ya da Shadow çöpün de çöpü.

Şurada MSI ürün gamını anlattı ben de öyle fark ettim. 5070 Ti olsa da benzer ilerler muhtenelen. Belki İnspire farklıdır düşük segmentte.

Undervolt yaparsak ısılar düşer. Isılar düşünce de fan devri böyle sapıtmayacak diye düşünüyorum. Olmadı en son VBIOS işine bakarız ancak o son çare olsun.

Bu videoyu izleyerek yapın. Yaparken arkada Heaven Benchmark açık olsun en üst ayarlarda.

Deneyeyim teşekkürler.

İnternette biraz araştırma yaptım PSU'dan kaynaklı olabileceğinden söz ediyorlar sistemim bu şekilde PSU 6 yıllık

ASUS ROG STRIX Z790 F Gaming Wi-Fi DDR5 Intel Core i5 14600K Crucial Pro overclocking 2x16 GB 6000 MHz FSP Hydro G 750W 80 Plus Gold MSI Ventus 2X white Plus 16 GB RTX 5060 Ti Game Booster titan 240 mm sıvı soğutma 3 X Kioxia 1TB Exceria Plus G3 Corsair Carbide 270 r kasa.

Son düzenleme:

PSU'dan olabileceğini hiç sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…