MSI X870E Carbon WiFi ile G.Skill Royal Silver 6400 MHz RAM uyumlu mu?

Destek Ekibi

Resmî Hesap
Makaleler
1
MSI X870E Carbon WiFi üzerine sistem topluyorum. RAM olarak G.Skill Royal Silver CL30 6400 MHz aldım ancak MSI'ın sitesindeki uyumluluk listesinde bu RAM'leri göremedim.

Bana bu RAM'lerin Intel tabanlı olduğu ve AMD sistemde mavi ekran sorunu yaşayabileceğim, bu yüzden AMD için olan Neo modele yönelmem gerektiği söylendi. Ancak farklı videolarda AMD sistemlerde Royal Silver RAM kullanıldığını da gördüm.

Ürün gelince iade edip Neo modele mi geçmeliyim, yoksa bu RAM'leri kullanmamda sorun olmaz mı?

Şu şekilde durumu açıklayım eğer XMP açayım ben hazır ayar kullanmayı seviyorum diyorsan evet boot edemeyebilir ama hazır ayarlar ile zamanlama ayarları yaparsanız herhangi bir sorun yaşamazsınız. Expo ve XMP sadece ram içine gömülmüş hazır profillerdir. Şunu da söyleyim MSI sitesinde tüm ram modelleri için veri paylaşılmadı ben çip kontrolü yapacağım zamana denk gelmiştim. Anaklart ve ram uyumsuzluğu gibi bir durum yoktur.

QVL listesindeki RAM'ler uyumlu olanlar değil, o anakart ile test edilmiş RAM'ler. Alacağın RAM'lerin listede olmasına gerek yok. CL30 olduğu Hynix çipe sahip diyebiliriz. EXPO açtığın zaman direkt 6400MHz 1:1 açmayabilir 1:2 ye atar büyük ihtimalle, biraz ayar ile stabil hale getirirsin, alınır yani.

EXPO profili yokmuş XMP profili varmış durumu bende izah ettim ayarı senden ve ya Ayhan hocamdan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…