seeraddar

Yetkin
Soru şu: “Neden afiş ve poster alanında uzmanlaşmayı tercih etmiştir?” Bakın, sorunun kökü “söylenemez” diyor. Yani bir kesinlik arıyor, tamam mı? Ulaşılabilir–ulaşılamaz meselesi var aslında, sorunun kökü bence sıkıntılı.

Bakıyorum, sanat uzmanı falan deniyor. Adam bu alanda uzmanlaşmış. Uzmanlığı bir yerden yakalıyorsun ama D şıkkındaki “kolay ulaşılabilir bir platforma yükledi” kısmını metinden çıkaramıyorsun. Belki dijitalleştirdi, tamam, ama bu kolay ulaşıldığı anlamına mı geliyor?

Ama ben mi anlamıyorum? Gerçekten anlamıyorum. Aslında uzmanlık da sıkıntılı metindeposter derken, şıklardaysa koleksiyonculuk uzmanlığı diyor.
20260301_172045.webp

A şıkkı kesin olarak çıkmıyor. Bu bence tartışmasız. D şıkkında ise bence 1980'e kadar 300 poster toplamış ve sonrasında ise dünyanın dört bir yanından diye okudum bunu dijitale aktarması bence d şıkkında çıkıyor. Orada kelime Dijital. Paragraf sorularında zaten yüzde 100 doğru olmaz Özellikle msü gibi sözeli eleyici derslerde en bariz olanı işaretlemelisin.

@seeraddar, cevabını en basitinden kendin vermişsin.

Dijital platform soruda daha kolay ulaşılabilir olarak nitelendiriliyor. Onun mantığını da "kendi" topladığı eserler ile kıyaslayarak çözüyorsun.

Adamın amacı uzmanlık değil ki. Meseleyi tanıtmak. Deseydi ki belli başlı posterleri seçiyor, münazarada satın alıyor o zaman uzmanlaşma yolunda derdin. Arada ince bir nokta var. Uzmanlaşma bunların arasında uzakta kalıyor. Diğer 4 şıkkın direkt cümleleri var. A şıkkının dayanağı yok.

Posterlerini dijitale taşıması bence kolay ulaşılabildiği ile ilişkilendirilebilir. Ancak platforma taşımış derken ben de bir gittim ne yalan söyleyeyim.

Uzmanlaşmak, bir alan üzerine yönelmek ve o alanın incelikleri üzerinde kendini geliştirmek olarak yorumlanabilir. "Dijitalize etmek" derken dijitalleşen bir şeye sahip olmanın çok kolay olduğunu vurgulamış olabilirler, sınav anında da öyle düşünülmeliydi. Metin gayet açıktı.

Kazandığı burs ile ajans kuruyor, dünyanın dört bir yanından poster toplayarak seyircileri bilinçlendiriyor.

Dijitalize ederek kolay ulaşılabilir bir platformda yayınlıyor.

İki ülke arasındaki siyasi ve tarihi derinliği aktarıyor.

Tüm bu çıkarımları metinden yapabiliyoruz ama "uzmanlaşmak" kavramını çağrıştıracak bir ifade ya da bağlam geçmiyor.

1772382908900.webp