Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.
Devlette ODTÜ/İTÜ/BOUN başı çeker her zaman. Özelde de tartışmasız bir şekilde Bilkent en iyisidir.
Petrol ve Doğalgaz kolay kolay ölmez, hele ki bu yüzyıl için asla ölmez.
1. METU/ITU/YTU/BOUN, özelde Bilkent.
2.Elektrik-Elektronik, en güvenli gemidir. İstersen Bilgisayar Müh.'ligine kayarsın, istersen elektrik elektronikten devam edersin.
3.Bolumden bölüme değişir. Mesela Bilgisayar'ın dalgalanma sebebi iç dallarının ayrı bölümlere ayrılması, mesela Yapay Zeka mühendisliği (!) Bolum ile dalga geçmek için koyuyorum parantezli ünlemi.
ODTU veya ITU derim ilk soruya. 20-30k bandindaki universiteler ortak derslerde (mesela Calculus) sinav sorulari olarak ODTU ve ITU'den soru arakliyor.
Fiziksel is yapan, karisik sistemlerle ve durumlarla bas edebilen muhendislikler daha cok ayakta kalacaktir.
Ya o sirada cok tercih edilmiyordur, ya da hakkinda asilli/asilsiz soylenti yayilmistir ve insanlar etkilenip tercih etmemistir. Ikinci secenek yine birinciye cikiyor yani.
Yarar, ancak bir tik diye tabir edebilecegim kadar. Kesinlikle eskisi kadar degil, cunku muhendislik alaninin genelinde isverenler genellikle okulunuzun degil sizin donaniminiza bakacaktir.
Yarar, ancak bir tik diye tabir edebilecegim kadar. Kesinlikle eskisi kadar degil, cunku muhendislik alaninin genelinde isverenler genellikle okulunuzun degil sizin donaniminiza bakacaktir.
Hocam, hoca kalitesi de etkiliyor bildiğime göre. Yurtışından gelme hocalar oluyor. Yani doktorasını yurtdışında yapıp, ondan sonra Türkiye'de ders verenler oluyor. Adam oraya gelmek için bir yerlerini yırtmış. Gerisini de halleder diye düşünüyorum.
Hocam, hoca kalitesi de etkiliyor bildiğime göre. Yurtışından gelme hocalar oluyor. Yani doktorasını yurtdışında yapıp, ondan sonra Türkiye'de ders verenler oluyor. Adam oraya gelmek için bir yerlerini yırtmış. Gerisini de halleder diye düşünüyorum.
Elbette ogreneceginiz seyler ve ogreneceginiz seylerin kalitesi acisindan normalden farkli olacak. Her turlu Turkiye'nin en ust seviye universitelerinde okumak avantajdir. Deginmeye calistigim nokta, gunumuzde artik okul adi dogrudan ise aldirmiyor. O okullara gidenlerin cogu tuttugunu koparan (alaninda azimli & gelismis) ve genellikle imkanlardan dolayi cevre sahibi olan ogrenciler olduklari icin bosta kalmiyorlar, dediginiz gibi gerisini hallediyorlar. Bu da geri kalan kitlede okul adi sayesinde yerlestikleri algisini ortaya cikariyor.
Herhangi bir muhendislik alani olmez. En iyi universitelerden mezun olan adamin bunu dert etmesine gerek yok zaten. Devlet diyorsan bilgisayar haric tum muhendislikler icin ODTU, bilgisayar icin ITU diyorum. Network en cok bilgisayar muhendisligini etkiledigi icin Istanbul'da okumak avantaj sagliyor. Bogazici'nin icinden gectiler maalesef.