Çözüldü Mustafa Kemal Atatürk'ün işaretli armasının anlamı nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
2
Yer
Mersin
Mustafa Kemal Atatürk'ün biraz fotoğraflarına bakıyordum, tarih merakım tuttu. Çok güzel fotoğrafları vardı gerçekten ve gezerken şu fotoğrafı buldum. Buradaki işaretlediğim 2 işaretli bayrak ve diğer işaretli şey nedir? Haç olduğunu düşünmüyorum, kılıç vs. mi acaba? Burada bir nefret falan çıkarmayın, sadece kafama takıldı. Montaj mı?

Dosya Ekleri

• IMG_4192.webp
    IMG_4192.webp
    178,8 KB · Görüntüleme: 110
Çözüm
Mustafa Kemal Atatürk'ün biraz fotoğraflarına bakıyordum, tarih merakım tuttu. Çok güzel fotoğrafları vardı gerçekten ve gezerken şu fotoğrafı buldum. Buradaki işaretlediğim 2 işaretli bayrak ve diğer işaretli şey nedir? Haç olduğunu düşünmüyorum, kılıç vs. mi acaba? Burada bir nefret falan çıkarmayın, sadece kafama takıldı. Montaj mı?
1720389501268.webp

Üzerindeki arma, 1. Dünya Savaşı'nda verilen Alman Haç Madalyası.

Kahramanlık madalyası olarak geçer ve başarılı İttifak ve Mihver askerlerine verilir. Napolyon Savaşları, Fransa-Prusya Savaşı, Birinci ve İkinci Dünya Savaşları sırasında savaşta yararlılık gösteren askerlere verilmiştir. 10 Mart 1813 tarihinde ilk kez verilmiştir. 31 Aralık 1946 tarihinde ise son verilişi gerçekleşmiştir.

Anladım, teşekkürler. Bayrak nedir peki?
Fotoğraf renksiz, ve büyük ihtimalle üzerindeki bayrağın renkleri var fakat fotoğraftan anlaşılmıyor.

Birinci dünya savaşında çekilmiş bir fotoğraf yüksek ihtimalle. Artı şeklinde olan demir haç madalyası. Bildiğim kadarıyla üstün başarısı sayesinde kazanmıştı. O zamanın kayzeri II. Wilhelm takmış olmalı.

1720389501268.webp

Üzerindeki arma, 1. Dünya Savaşı'nda verilen Alman Haç Madalyası.

Kahramanlık madalyası olarak geçer ve başarılı İttifak ve Mihver askerlerine verilir. Napolyon Savaşları, Fransa-Prusya Savaşı, Birinci ve İkinci Dünya Savaşları sırasında savaşta yararlılık gösteren askerlere verilmiştir. 10 Mart 1813 tarihinde ilk kez verilmiştir. 31 Aralık 1946 tarihinde ise son verilişi gerçekleşmiştir.

Anladım, teşekkürler. Bayrak nedir peki?
Fotoğraf renksiz, ve büyük ihtimalle üzerindeki bayrağın renkleri var fakat fotoğraftan anlaşılmıyor.

Son düzenleme:
Çözüm
Eki Görüntüle 63428

Üzerindeki arma, 1. Dünya Savaşı'nda verilen alman haç madalyası.

Kahramanlık madalyası olarak geçer ve başarılı ittifak ve mihver askerlerine verilir. Napolyon savaşları, Fransa-prusya savaşı, birinci ve ikinci dünya savaşları sırasında savaşta yararlılık gösteren askerlere verilmiştir. 10 Mart 1813 tarihinde ilk kez verilmiştir. 31 Aralık 1946 tarihinde ise son verilişi gerçekleşmiştir.

Teşekkürler.

1720395643378.webp

• 1 ve 2: II. Sınıf Osmaniye Nişanı ve Şemsesi
  • 3: Harp Madalyası
  • 4: Altın İmtiyaz Madalyası
  • 5: Altın Liyakat Madalyası
  • 6: Gümüş İmtiyaz Madalyası
  • 7: Gümüş Liyakat Madalyası
  • 8: Birinci Sınıf Prusya Taç Nişanı
  • 9: Birinci Sınıf Kılıçlı Mecidi Nişanı
  • 10: Birinci Sınıf Demir Haç

ŞeritİsimVerenVeriliş NedeniMadenVerildiği Tarih
1 Mecidiye Nişanı
(5. Sınıf)
II. AbdülhamidŞam'daki üstün hizmetleri.Gümüş25 Aralık 1906
2 Osmaniye Nişanı
(4. Sınıf)
V. MehmedGönüllü olarak katıldığı Trablusgarp Savaşı'nda gösterdiği başarıları.Gümüş6 Kasım 1912
3 Légion d'honneurFransaAkdeniz Mürettep Kuvvetler Komutanlığı'nda gösterdiği başarıları.11 Mart 1914
4 Osmaniye Nişanı
(3. Sınıf)
V. MehmedTekirdağ'da 19. Tümen'in kurulmasında gösterdiği başarıları.Gümüş1 Şubat 1915
5 Aziz Aleksandr Nişanı
(3. Sınıf)
I. FerdinandÇanakkale Savaşlarındaki kahramanlıkları.23 Mart 1915
6 İmtiyaz MadalyasıV. Mehmed19. Tümen Komutanlığı görevindeki üstün başarıları.Gümüş30 Nisan 1915
7 Liyakat MadalyasıÇanakkale Savaşları'ndaki üstün başarıları.Gümüş1 Eylül 1915
8 Demir HaçII. WilhelmDemir28 Aralık 1915
9 Liyakat MadalyasıV. MehmedAnafartalar Grup Komutanlığı görevindeki olağanüstü başarıları.Altın17 Ocak 1916
10 Osmaniye Nişanı
(2. Sınıf)
Kafkasya Cephesi'ndeki üstün başarıları.Gümüş1 Şubat 1916
11 Askeri Liyakat MadalyasıAvusturya-Macaristan İmparatorluğuI. Dünya Savaşı'ndaki üstün başarıları.Mine27 Temmuz 1916
12 Askeri Liyakat Haçı
(3. Sınıf)
13 Mecidiye Nişanı
(2. Sınıf)
V. Mehmed16. Kolordu Komutanlığı görevindeki olağanüstü başarıları.Ortası Altın12 Aralık 1916
14 Demir Haç
(2. Sınıf)
Alman İmparatorluğuI. Dünya Savaşı'ndaki üstün başarıları.Demir9 Eylül 1917
15 Demir Haç
(1. Sınıf)
Demir
16 Askeri Liyakat Madalyası
(2. Sınıf)
Avusturya-Macaristan İmparatorluğu
17 İmtiyaz MadalyasıV. MehmedKafkasya Cephesi'ndeki üstün başarılarıAltın23 Eylül 1917
18 Mecidiye Nişanı
(1. Sınıf)
I. Dünya Savaşı'ndaki üstün başarıları.Ortası Altın16 Aralık 1917
19 Prusya Taç Nişanı
(1. Sınıf)
II. Wilhelm19 Şubat 1918
20 Harp MadalyasıVI. MehmedI. Dünya Savaşı gazisi.Gümüş Fakfon11 Mayıs 1918
21 Aliyülala NişanıEmanullah HanOrtası Altın27 Mart 1923
22 İstiklâl Madalyası
(Kırmızı-Yeşil)
Türkiye Büyük Millet MeclisiTürk Kurtuluş Savaşı'nda göstermiş olduğu olağanüstü başarıları.Pirinç (alaşım)21 Kasım 1923
23 Murassa NişanıTürk Hava KurumuTürk Hava Kurumu'nu kurması.Platin20 Mayıs 1925
24 Sadakat Gümüş Hizmet NişanıTürk Ordusu'na verdiği hizmetler.Gümüş12 Kasım 1931

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt