Seriden fiber başvur yoksa kabloyu bir kere takarlarken size takmazlarsa senelerce size kablo vermezler. HAzır yapılırken başvuru yapmak işi hızlandıracaktır.Bize de 2 ay önce tüm mahalleye havai hat taktılar şaşırtıcı gerçekten.
Detaylar
Kim cevapladı?OverallTaken
Uzman
Dostum mesajımı okumadın herhalde bizde de var zatenSeriden fiber başvur yoksa kabloyu bir kere takarlarken size takmazlarsa senelerce size kablo vermezler. HAzır yapılırken başvuru yapmak işi hızlandıracaktır.
Doğru, farketmemişim kusura bakma.Dostum mesajımı okumadın herhalde bizde de var zaten
RealtimeHorizon
Başarılı
Bence bir altyapı sorgulama yapın orada gözükecektir. Ben sorguladığımda fiber görünüyor. Ek olarak zaten OFDK'lar çevredeki evlerin sayısına göre konuluyor. Biz direkt konar konmaz başvuru yaptık ertesi gün kuruluma gelmişlerdi. Şimdiden hayırlı olsun. 100 Mbps üstü hızlar için Türk Telekom öneririm. 100 Mbps için alternatif TurkNet kullanılabilir.Merhaba hocam iyi günler bizim müstakil evimizde biraz ilçenin köşesinde kalıyor ve tamamen aynı kablo, tamamen aynı kutu, tamamen aynı dış mekan optik fiber kablosu var. Acaba bize de FTTH gelir mi ?
Bize de 2 ay önce tüm mahalleye havai hat taktılar şaşırtıcı gerçekten.
Thanos
Üstün
Merhaba arkadaşlar,
Geçen ay başlayan internet çalışmaları 3-4 gün önce son buldu ve müstakil köy evimize hiçbir başvuru yapmamamıza rağmen FTTH internet geldi. Ben ilk başta VDSL kuruyorlardır ya diyerek kestirip atmıştım ama eve gelip ONT cihazı takılana kadar
Öncelikle fiber kablolar direkler üzerinden kablo çekilerek tüm köye kuruldu ve direklere şöyle bir kutu yerleştirildi;
Eki Görüntüle 87817
Altyapı işlemleri tamamlanınca bu direkten evimize dış ortam fiber kablo çekildi.
Ardından Türk Telekom kurulum ekipleri geldi Huawei LG8245x6-50 router ve Huawei ONT takıp kurulumu tamamladılar;
Eki Görüntüle 87818
Kurulum sonrası Türk Telekom 100 Mbps hız testi sonucu (kablosuz üzerinden);
Eki Görüntüle 87819
Evet şunu biliyoruz ki Türk Telekom artık müstakil evlere de fiber internet çekmeye başladı. Bende bu duruma inanın çok şaşkınım. Bizimki şans mıdır bilemem fakat geldiği gerçekten şahane oldu. Darısı daha VDSL bağlantıya bile kavuşamamış arkadaşların başına diyorum.
Yaşadığım şehrin merkezinde yaşıyorum, gerçi merkez demek için bin şahit ister ama yıllardır burada fiber yok.
Annem babam Sakarya'nın bir köyünde yaşıyorlar. Ben İstanbul Beylikdüzü'nde yaşıyorum. Şu an evimdeki hızda böyle. Turk.Net 1000 Mbps kullanıyorum GigaFiber.
Reis ben de Sakarya'dayım bu köy neresi yahu, hemen geliyorum ben de oraya.
Son düzenleyen: Moderatör:
OverallTaken
Uzman
Daha eve kutu takılmadı hocamBence bir altyapı sorgulama yapın orada gözükecektir. Ben sorguladığımda fiber görünüyor. Ek olarak zaten OFDK'lar çevredeki evlerin sayısına göre konuluyor. Biz direkt konar konmaz başvuru yaptık ertesi gün kuruluma gelmişlerdi. Şimdiden hayırlı olsun. 100 Mbps üstü hızlar için Türk Telekom öneririm. 100 Mbps için alternatif TurkNet kullanılabilir.