N8N platformu ücretsiz mi değil mi?

Merhaba,

Kişisel iletişimimi otomatikleştirmek amacıyla, WhatsApp üzerinden çalışacak ve benim sağladığım bilgilere dayanarak soruları yanıtlayacak bir chatbot düşünüyorum.

WhatsApp üzerinden, benim belirlediğim metinler, dokümanlar ve bilgiler (örneğin, sunduğum hizmetler, danışmanlık süreçlerim, SSS'ler) temelinde soruları yanıtlayabilecek bir chatbot (RAG prensibiyle çalışan) oluşturabilir miyiz?

Örnek: 1 - 2

Bu senaryo için n8n platformu uygun bir araç mıdır, yoksa daha verimli veya düşük maliyetli başka otomasyon araçları/yöntemleri önerir misiniz?

Chatbot'un, istendiğinde Google Drive gibi bir yerden belirli dosyaları (örneğin portföyüm) kullanıcıya göndermesini sağlamak mümkün görünüyor.

n8n gibi otomasyon araçlarının bulut tabanlı planları (örneğin, 2500 mesaj için $20) yerine, maliyeti düşürmek amacıyla aracı kendi kiralayacağım bir sunucuda (self-hosting) çalıştırmak teknik olarak mümkün müdür?

Self-hosting ile n8n (veya benzeri araç) kullanımında mesaj/işlem sayısı limiti ortadan kalkar mı, yoksa başka sınırlamalar var mıdır? Anladığım kadarıyla sadece ''kullanıdığın kadar öde'' mantığıyla Chatgpt sitesinde ''APİ'' sekmesi bölümünde ''Billing'' seçeneği dışında bir ödeme görülmüyor. Sizce n8n tarafında ''20 dolar'' ödeme yapılmak zorunda olmadan bir sınıra takılabilir miyim?

Amacım aylık "1 dolar" gibi düşük ve öngörülebilir bir maliyetle yıllık ödeme şeklinde bu sistemi çalıştırmak.

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

- n8n ile Chatbot Oluşturma: n8n, otomasyon iş akışlarını kolayca oluşturmanıza olanak tanır ve WhatsApp ile entegrasyon için uygun bir platformdur. RAG (Retrieval-Augmented Generation) prensibi ile çalışan bir chatbot oluşturmak mümkündür. WhatsApp entegrasyonu için n8n uzantılarını kullanabilirsiniz.

- Google Drive Entegrasyonu: n8n sayesinde Google Drive'daki belirli dosyaları kullanıcılara göndermek mümkündür. Bu özellik, otomasyon akışınıza dahil edilebilir.

- Self-Hosting: n8n’i kendi sunucunuzda (self-hosting) çalıştırmak mümkündür. Bu durumda, n8n’in sunduğu özellikleri tamamen kullanabilir ve mesaj/işlem sayısı limiti ile ilgili kısıtlamalardan kurtulursunuz. Ancak, bazı teknik gereksinimleri karşılamanız ve sunucunuzun işletim sistemi ile uyumlu olmanız gerekecektir.

- Maliyet: Self-hosting ile n8n’in kullandığın kadar öde modeline tabi olmazsınız. Ancak, kendi sunucunuzun işletme maliyetlerini, bakımını ve güvenliğini göz önünde bulundurmalısınız. Bu, aylık 1 dolar kadar düşük bir maliyetle mümkün olabilir, ancak sunucu işletimi ve altyapı ihtiyaçları maliyetleri artırabilir.

- Sonuç: n8n, istediğiniz özellikleri sağlamak için uygundur ve self-hosting ile maliyetleri azaltmak mümkündür. Ancak, kurulum ve yönetim için teknik bilgi gerekeceğini unutmayın. Daha düşük maliyet dostu alternatifler açısından, başka platformlarla da karşılaştırmanız faydalı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…